0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jezte v sezoně: bramborový salát s hruškami

bramborovy salat s hruskami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

S bramborovým salátem nemusíte čekat do Vánoc. Dá se připravit snadno a chutně i na začátku prosince.

Vynechte majonézu, ušlehejte jednoduchou zálivku, přidejte hrušky, koření, a máte lehký bramborový salát, který se hodí jako příloha i lehká večeře. Obzvlášť nyní v období babího léta, kdy jsou dny ještě teplé, oceníte jednoduché vaření a jídlo, které v žaludku netíží.

Ochutnejte následující bramborový salát s hruškami:

  1. 500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na tenké plátky.
  2. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců.
  3. Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s ¼ lžičky pepře, ½ lžičky soli, ¼ lžičky mletého koriandru a ½ cibule, najemno nasekané.
  4. Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k šunce i klobásce.

Náš tip

Nejprve dejte vařit brambory, pak si připravte další suroviny a zálivku. Uvařené brambory co nejdříve oloupejte a ještě teplé smíchejte s dalšími přísadami. Lépe tak nasáknou jejich chuť.

Související články

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit