Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní x husí játra

Foie gras
ZDROJ: Flickr.com, WordRidden
sdílet:

Světově proslulou delikatesu foie gras, jemná tučná kachní nebo husí játra, milují hlavně Francouzi. Doma si je můžete připravit i vy. Víte, jaký je rozdíl mezi kachními a husími játry?

 
  • Foie gras z kachny se líp hodí na studenou kuchyni. Skvělá jsou třeba jako milimetrový plátek na topince se solí a pepřem.
  • Husí játra mají tužší konzistenci a lépe snesou tepelnou úpravu. Ochutnejte je: Asi 1,5 cm silný plátek obtiskněte v mouce a prudce opečte z obou stran dozlatova na suché rozpálené pánvi. Kovová jehla vám prozradí, zda jsou uprostřed prohřátá.
  • Nejlepší foie gras jsou z Francie a Maďarska. Prodávají je například v Makru, Cipě, XO foods a v prodejnách s francouzskými specialitami. U nás seženete také česká kachní játra z Vodňan, která svým hostům s oblibou servíruje i šéfkuchař malostranské restaurace The Monastery Richard Fuchs.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč