Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo! Drůbeží játra po benátsku jsou senzační rychlý recept na chutný oběd, kterému jednoznačně sluší dušená rýže nebo bramborová příloha.
Suroviny
Postup
Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky a blanky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli.
Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste.
Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.
Balsamico
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.
Komentáře