Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo!
Suroviny
játra kuřecí
500
g
drůbeží játra
cibule
500
g
i červené
olej
víno bílé
100
ml
bujon
100
ml
masový
balzamikový ocet
1
PL
sůl
pepř
cukr
1
špetka
na dochucení
Postup
1
Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky.
2
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli.
3
Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste.
4
Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.
Balsamico
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.
Komentáře
Anonym
19.12.2007 08:28
Apetit 4/07