Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drůbeží játra po benátsku

Drůbeží játra po benátsku

4/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1198 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 67 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo!

Suroviny

drůbeží játra
cibule 500 g
i červené
olej
bujon 100 ml
masový
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
cukr 1 špetka
na dochucení

Postup

1

Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli.

3

Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste.

4

Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.

Balsamico 
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

19.12.2007 08:28
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.12

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč