Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drůbeží játra po benátsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 68
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1198 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 67 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo! Drůbeží játra po benátsku jsou senzační rychlý recept na chutný oběd, kterému jednoznačně sluší dušená rýže nebo bramborová příloha.

Suroviny

cibule 500 g
i červené
olej
na opékání
bujon 100 ml
masový
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 špetka
na dochucení

Postup

1

Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky a blanky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli.

3

Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste.

4

Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.

Balsamico 
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

19.12.2007 08:28
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.12

Apetit magazín