Už za čtvrt hodiny si můžete pochutnávat na teplé večeři!
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi rozpalte olej. Vhoďte na něj játra nakrájená na tenké proužky. Ztlumte oheň a při střední teplotě je za stálého míchání smažte asi tři minuty, až začnou lehce hnědnout. Dejte je stranou (nejlépe na teplý talíř), šťávu nechte v pánvi.
Do pánve vhoďte pórek, papriku i chilli papričku a asi dvě minuty opékejte. Přisypte oregano, česnek i zelí a ještě půl minuty míchejte, až zelí trochu zavadne.
Všechno smíchejte Játra vraťte do pánve k zeleninové směsi, přidejte pomerančovou kůru i šťávu. Teprve teď jídlo osolte a okořeňte.
Pro vegetariány
Stačí malý trik, a máte vegetariánskou verzi: játra jednoduše nahraďte uzeným tofu nebo robi masem. S touto zeleninovou směsí také skvěle ladí řecký sýr feta; nakrájejte ho na kostičky a osmažte na oleji.