Smažená játra s paprikami

Smažená játra s paprikami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (23)
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 39 g
Tuky 38 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už za čtvrt hodiny si můžete pochutnávat na teplé večeři!

Suroviny

olej 1.5 PL
játra vepřová 250 g
pórek 1 ks
nakrájený
paprika červená 1 ks
na proužky
chilli paprička 1 ks
nadrobno
oregano 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
pekingské zelí 100 g
nadrobno
pomerančová kůra
z 1 pomeranče
pomerančová šťáva 2 PL
sůl
pepř

1Ve velké pánvi rozpalte olej. Vhoďte na něj játra nakrájená na tenké proužky. Ztlumte oheň a při střední teplotě je za stálého míchání smažte asi tři minuty, až začnou lehce hnědnout. Dejte je stranou (nejlépe na teplý talíř), šťávu nechte v pánvi.

2Do pánve vhoďte pórek, papriku i chilli papričku a asi dvě minuty opékejte. Přisypte oregano, česnek i zelí a ještě půl minuty míchejte, až zelí trochu zavadne.

3Všechno smíchejte Játra vraťte do pánve k zeleninové směsi, přidejte pomerančovou kůru i šťávu. Teprve teď jídlo osolte a okořeňte.

Pro vegetariány
Stačí malý trik, a máte vegetariánskou verzi: játra jednoduše nahraďte uzeným tofu nebo robi masem. S touto zeleninovou směsí také skvěle ladí řecký sýr feta; nakrájejte ho na kostičky a osmažte na oleji.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit