Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená játra s paprikami

Smažená játra s paprikami

4.5/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 39 g
Tuky 38 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už za čtvrt hodiny si můžete pochutnávat na teplé večeři!

Suroviny

olej 1,5 PL
pórek 1 ks
nakrájený
na proužky
nadrobno
oregano 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
nadrobno
z 1 pomeranče
pomerančová šťáva 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ve velké pánvi rozpalte olej. Vhoďte na něj játra nakrájená na tenké proužky. Ztlumte oheň a při střední teplotě je za stálého míchání smažte asi tři minuty, až začnou lehce hnědnout. Dejte je stranou (nejlépe na teplý talíř), šťávu nechte v pánvi.

2

Do pánve vhoďte pórek, papriku i chilli papričku a asi dvě minuty opékejte. Přisypte oregano, česnek i zelí a ještě půl minuty míchejte, až zelí trochu zavadne.

3

Všechno smíchejte Játra vraťte do pánve k zeleninové směsi, přidejte pomerančovou kůru i šťávu. Teprve teď jídlo osolte a okořeňte.

Pro vegetariány
Stačí malý trik, a máte vegetariánskou verzi: játra jednoduše nahraďte uzeným tofu nebo robi masem. S touto zeleninovou směsí také skvěle ladí řecký sýr feta; nakrájejte ho na kostičky a osmažte na oleji.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...