0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s úrodou

jablka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Chcete jablka uložit na zimu v co nejskladnější podobě? 

V zásadě máte dvě možnosti: moštování, anebo si nechte vypálit jablečnou pálenku čili calvados. Na litr 50% destilátu (zaplatíte za něj cca 135–150 Kč) se zpracuje cca 15 kg ovoce. Jablka musejí být zralá, ale ne plesnivá nebo nahnilá. 

Související články

5 nových nápadů, jak uchovat jablka na zimu
  • Tipy a triky

5 nových nápadů, jak uchovat jablka na zimu

Koulelo se, koulelo, červené jablíčko. A než přijde zima, dokoulí se do hrnce, na plech i do sklenice. Jablečný kompot určitě už všichni znáte, tak pro vás máme nápady nové, neotřelé včetně některých pozapomenutých úprav tohoto oblíbeného...
8 způsobů, jak si vychutnat jablka naslano
  • Tipy a triky

8 způsobů, jak si vychutnat jablka naslano

Urodilo se vám hodně jablek a nevíte, co s nimi? Nebo jste si donesli košík plný šťavnatých plodů z trhu, ale jablečné koláče, štrúdl i jablečný kompot už vám trochu zevšedněly? Co takhle dát si jablka s pořádným kusem masa, v salátu nebo...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit