Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelová jablka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4508 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 424 g
Tuky 290 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte se lehkým ovocným dezertem z pečených jablíček. Jako třešničku jsme přidali kopeček ořechové zmrzliny, která jablíčkům dodá to pravé ‚de luxe‘. Nechte se okouzlit nepečeným dezertem připraveným během deseti minut a navíc bez lepku. Karamelová jablka si vás zkrátka získají.

Suroviny

kyselejší druh, menší velikost
z jednoho citronu
zmrzlina 1 l
nejlépe ořechová
v karamelu na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Ve velké hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Přiklopte a asi 5 minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte úplně vystydnout. Odstraňte skořici.

2

Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...