0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahodné pečínky k nedělnímu obědu

pečené maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V zimě instinktivně opouštíme saláty a tíhneme k sytým, hřejivým jídlům. K takovým, u kterých se příjemně a dlouze sedí u svátečního stolu s rodinou a přáteli. Vychutnejte si i vy k obědu lahodnou masovou pečínku. Nedělní pohoda zaručena!

 

Voňavý a šťavnatý – takový je dokonalý rostbíf z hovězího roštěnce. Naložte ho do česneku a servírujte s pečenými houbami. Pokud si nejste jeho přípravou jisti, poradíme vám ve škole vaření.

Francouzský způsob úpravy vepřového se vám bude líbit. Jednoduše vložíte maso spolu s cibulí do pekáče, podlijete mlékem, a za hodinu už máte lahodnou pečínku i se skvělou omáčkou. Se smetanovou bramborovou kaší a dokřupava osmaženou cibulkou je vepřové maso pečené v mléce naprosto nepřekonatelné.

Pokud vás tmavé maso právě neoslovuje, upečte si krůtí stehna na cibuli. Můžete je zaměnit i za jiné drůbeží maso. S cibulí, rajčaty a voňavým kořením bude tato pečínka vynikající. Podávejte s rýží nebo čerstvou bagetou.

Související články

Upečte si maso… pomalu
  • Tipy a triky

Upečte si maso… pomalu

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit