Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahodné pečínky k nedělnímu obědu

pečené maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V zimě instinktivně opouštíme saláty a tíhneme k sytým, hřejivým jídlům. K takovým, u kterých se příjemně a dlouze sedí u svátečního stolu s rodinou a přáteli. Vychutnejte si i vy k obědu lahodnou masovou pečínku. Nedělní pohoda zaručena!

 

Voňavý a šťavnatý – takový je dokonalý rostbíf z hovězího roštěnce. Naložte ho do česneku a servírujte s pečenými houbami. Pokud si nejste jeho přípravou jisti, poradíme vám ve škole vaření.

Francouzský způsob úpravy vepřového se vám bude líbit. Jednoduše vložíte maso spolu s cibulí do pekáče, podlijete mlékem, a za hodinu už máte lahodnou pečínku i se skvělou omáčkou. Se smetanovou bramborovou kaší a dokřupava osmaženou cibulkou je vepřové maso pečené v mléce naprosto nepřekonatelné.

Pokud vás tmavé maso právě neoslovuje, upečte si krůtí stehna na cibuli. Můžete je zaměnit i za jiné drůbeží maso. S cibulí, rajčaty a voňavým kořením bude tato pečínka vynikající. Podávejte s rýží nebo čerstvou bagetou.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...