Stačí tři řezy nožem, a máte po starostech, jak kuřecí křidýlka co nejdůkladněji okousat. Z křidýlek se stanou paličky! Dobře se drží – a ještě lépe konzumují! Maso naložím do marinády už doma; pokud jsou křidýlka opravdu čerstvá, v chladu vydrží až dva dny.
Suroviny
kuřecí křídla
12
ks
Na marinádu
cibule
1
ks
najemno
olej
4
PL
sůl
pepř
chilli paprička
2
ks
nadrobno
worcesterská omáčka
1
PL
sójová omáčka tmavá
1
PL
med
1
PL
hořčice
1
ČL
citronová šťáva
1
ČL
Postup
1
Ve větší misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Křidýlka opláchněte a připravte podle návodu pod tímto receptem. Pak je naložte aspoň na šest hodin do marinády.
2
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kuřecí paličky dozlatova opečte. Pokud si nejste jisti, jestli jsou už dostatečně propečené, bodněte do nich kovovou jehlicí – jestliže z masa vytéká růžová šťáva, potřebuje ještě chvíli grilovat. Podávejte horké, s pečivem nebo bramborami a se zelným salátem Coleslaw.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hospodské menu do ruky: 10 skvělých receptů nejen pro chlapy(10 receptů )
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé hospodské pohoštění(21 receptů )
- Grilovaná kuřecí stehna & křídla: 11 ověřených receptů(11 receptů )
- Šťavnaté kuřecí paličky na 13 způsobů: připravte je v medové marinádě nebo v křupavé strouhance (13 receptů )
- Kuřecí křidýlka každý den jinak: Dvacet inspirativních receptů, které uspokojí všechny chutě(20 receptů )
Komentáře