Lahůdka z grilu: sýr Halloumi

haloumi
ZDROJ: Anastasia Belousova/Pexels
sdílet:

Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.

Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě.

  • Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského.
  • Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.

Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Může za to jeho relativně nízký obsah tuku.

Související články

Jak na to: domácí sýr
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí sýr

Jak připravit domácí sýrV našem receptu sýr připravujeme z plnotučného čerstvého mléka a tekutého syřidla. Mléko by mělo být co nejtučnější. My jsme zvolili biomléko Amálka, které se nám osvědčilo nejlépe. Tekuté syřidlo Laktosin jsme...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit