
Anastasia Belousova/Pexels
Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.
Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě.
- Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského.
- Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.
Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Může za to jeho relativně nízký obsah tuku.
- Je skvělý také do salátů a s tepelně upravenou zeleninou. Můžete jím naplnit sendviče či bagety. Výborně se doplňuje s tradičními řeckými bylinkami mátou a oreganem.
- Ochutnejte sýr Halloumi pečený ve vinných listech s oreganem a česnekem.