0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídaňové misky s červenou řepou a halloumi

Snídaňové misky s červenou řepou a halloumi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Snídaňové misky s červenou řepou a halloumi

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2869 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 192 g
Tuky 156 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát k snídani se může jevit jako příliš dietní nápad – tenhle je výživný díky kuskusu, vejcím a sýru. Překvapí i kombinací chutí: základem je íránský jogurtový dip borani s červenou řepou a křupavá kořenicí směs dukkah.

Suroviny

kuskus 200 g
nejlépe velký
olivový olej 3 PL
citronová šťáva
z 1,5 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 2 ks
nakrájené najemno
salát 50 g
směs zelených salátků – např. baby špenát a rukola
červená řepa 250 g
vařená
jogurt řeckého typu 150 g
česnek 1 stroužek
drcený
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
vejce 4 ks
ocet 4 PL
kvasný
sýr halloumi 250 g
nakrájený na plátky
sezamová semínka ½ ČL
černá
koření 2 ČL
dukkah (viz Něco navíc)
máta 1 hrst
lístky

Postup

1

Kuskus uvařte podle instrukcí na obalu, přesuňte do mísy, přidejte 1 lžíci olivového oleje a šťávu z 1/2 citronu. Osolte, přidejte nakrájenou jarní cibulku, zelené lupení a nahrubo promíchejte. Odložte.

2

Červenou řepu dejte do mixéru, přidejte jogurt, šťávu z 1/2 citronu, česnek, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Zatím dejte stranou.

3

Cibuli dejte do mísy, přidejte zbylou citronovou šťávu, osolte, promíchejte a nechte odstát.

4

Připravte pošírovaná vejce. Hrnec naplňte vodou, přilijte do něj 4 lžíce kvasného octa a přiveďte k varu. Ztlumte plamen tak, aby se jen tvořily malé bublinky na dně, a pomocí vařečky udělejte v hrnci vír. Rozklepněte do něj opatrně postupně všechna vejce a vařte je 4–5 minut tak, aby žloutek uvnitř zůstal tekutý. Potom je vyjměte opatrně na nahřátý talíř.

5

Zbylý olej rozpalte v pánvi a opečte na něm z obou stran plátky halloumi, pěkně dozlatova.

6

K podávání vytřete misky vrstvou pasty z červené řepy, posypte sezamem a kořením dukkah. Do misek rozdělte kuskus s lupením a cibulkou, navrch rozdělte halloumi, vejce a posypte červenou cibulí, mátou a zbylým kořením dukkah.

NĚCO NAVÍC
Dukkah je směs drcených ořechů a koření, která se podává typicky s chlebem a olivovým olejem. Recept na domácí verzi najdete zde.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč