Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Indické jednohubky se špenátem a halloumi

Indické jednohubky se špenátem a halloumi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 94 g
Tuky 99 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát po indicku si zamilujete! A tyhle pikantní vegetariánské jednohubky taky! 

Suroviny

máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
1 ČL
koření garam masala
baby špenát 80 g
mladý
sůl
mořská
sýr halloumi 250 g
nebo jiný bílý slaný sýr vhodný k opékání
naan 2 ks
indický chléb

1 V pánvi na másle opékejte česnek a koření garam masala asi 30 sekund. Přidejte špenát a míchejte, až zavadne. Osolte, ale s citem, sýr je slaný dost.

2 Sýr halloumi nakrájejte na kostky, rozložte je na plech a pod grilem je opečte dozlatova. Pod grilem lehce rozpečte i naan. Potřete ho špenátovou směsí a potom rozkrájejte na čtverečky. Na každý připíchněte kousek halloumi a zajistěte párátkem. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit