Špenát po indicku si zamilujete! A tyhle pikantní vegetariánské jednohubky taky!
Suroviny
máslo
1
PL
česnek
1
stroužek
drcený
garam masala
1
ČL
baby špenát
80
g
sůl mořská
sýr halloumi
250
g
nebo jiný bílý slaný sýr vhodný k opékání
naan
2
ks
indický chléb (prodává např. Marks & Spencer)
Postup
1
V pánvi na másle opékejte česnek a koření garam masala asi 30 sekund. Přidejte špenát a míchejte, až zavadne. Osolte, ale s citem, sýr je slaný dost.
2
Sýr halloumi nakrájejte na kostky, rozložte je na plech a pod grilem je opečte dozlatova. Pod grilem lehce rozpečte i naan. Potřete ho špenátovou směsí a potom rozkrájejte na čtverečky. Na každý připíchněte kousek halloumi a zajistěte párátkem. Podávejte horké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů )
- Oktoberfest ve vašem obýváku: Jaké pochoutky k pivu si připravit na domácí oslavu?(43 receptů )