Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické jednohubky se špenátem a halloumi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1588 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 96 g
Tuky 100 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát po indicku si zamilujete! A tyhle pikantní vegetariánské jednohubky taky! 

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
garam masala 1 ČL
sůl mořská
nebo jiný bílý slaný sýr vhodný k opékání
naan 2 ks
indický chléb (prodává např. Marks & Spencer)

Postup

1

V pánvi na másle opékejte česnek a koření garam masala asi 30 sekund. Přidejte špenát a míchejte, až zavadne. Osolte, ale s citem, sýr je slaný dost.

2

Sýr halloumi nakrájejte na kostky, rozložte je na plech a pod grilem je opečte dozlatova. Pod grilem lehce rozpečte i naan. Potřete ho špenátovou směsí a potom rozkrájejte na čtverečky. Na každý připíchněte kousek halloumi a zajistěte párátkem. Podávejte horké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...