0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 lidí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 22 g
Tuky 125 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravě těchhle špízů je nejsložitější rozpálit gril, protože všechno ostatní už zvládne i úplný začátečník!

Suroviny

(viz Něco navíc)
malý
koriandrová semínka 1 ČL
koření sumah 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
kajenský pepř 1 ČL
sůl špetka
pepř ½ ČL
čerstvě mletý, černý

1 Namočte 16 špejlí na 30 minut do studené vody nebo použijte kovové jehly.

2 Sýr a meloun nakrájejte na kousky (kostky nebo obdélníky) stejné velikosti a střídavě je napíchněte na špejle.

3 V malé misce smíchejte všechny zbylé ingredience a směsí pak rovnoměrně posypte napíchnuté špízy. Lehce přitiskněte prsty, aby koření na sýru i melounu drželo. Gril rozpalte na střední teplotu.

Špízy grilujte z každé strany 3–4 minuty, až sýr příjemně zvláční, zezlátne a udělá se na něm mřížkový grilovací vzor.

NĚCO NAVÍC
Původem řecký sýr halloumi z kombinace ovčího a kozího (dnes už i kravského) mléka se díky unikátní konzistenci při grilování neroztéká, ale jenom pěkně zjemní a při jídle pak zábavně vrže mezi zuby. A můžete ho zkombinovat úplně s čímkoli! V létě se ho vyplatí mít pořád v lednici, protože nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty při nečekané návštěvě.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč