Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 lidí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 22 g
Tuky 125 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravě těchhle špízů je nejsložitější rozpálit gril, protože všechno ostatní už zvládne i úplný začátečník!

Suroviny

halloumi 500 g
(viz Něco navíc)
meloun 1 ks
malý
koriandrová semínka 1 ČL
koření sumah 1 ČL
skořice 0.5 ČL
mletá
kajenský pepř 1 ČL
sůl špetka
pepř 0.5 ČL
čerstvě mletý, černý

1 Namočte 16 špejlí na 30 minut do studené vody nebo použijte kovové jehly.

2 Sýr a meloun nakrájejte na kousky (kostky nebo obdélníky) stejné velikosti a střídavě je napíchněte na špejle.

3 V malé misce smíchejte všechny zbylé ingredience a směsí pak rovnoměrně posypte napíchnuté špízy. Lehce přitiskněte prsty, aby koření na sýru i melounu drželo. Gril rozpalte na střední teplotu.

Špízy grilujte z každé strany 3–4 minuty, až sýr příjemně zvláční, zezlátne a udělá se na něm mřížkový grilovací vzor.

NĚCO NAVÍC
Původem řecký sýr halloumi z kombinace ovčího a kozího (dnes už i kravského) mléka se díky unikátní konzistenci při grilování neroztéká, ale jenom pěkně zjemní a při jídle pak zábavně vrže mezi zuby. A můžete ho zkombinovat úplně s čímkoli! V létě se ho vyplatí mít pořád v lednici, protože nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty při nečekané návštěvě.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit