Na přípravě těchhle špízů je nejsložitější rozpálit gril, protože všechno ostatní už zvládne i úplný začátečník!
Suroviny
Postup
Namočte 16 špejlí na 30 minut do studené vody nebo použijte kovové jehly.
Sýr a meloun nakrájejte na kousky (kostky nebo obdélníky) stejné velikosti a střídavě je napíchněte na špejle.
V malé misce smíchejte všechny zbylé ingredience a směsí pak rovnoměrně posypte napíchnuté špízy. Lehce přitiskněte prsty, aby koření na sýru i melounu drželo. Gril rozpalte na střední teplotu.
Špízy grilujte z každé strany 3–4 minuty, až sýr příjemně zvláční, zezlátne a udělá se na něm mřížkový grilovací vzor.
NĚCO NAVÍC
Původem řecký sýr halloumi z kombinace ovčího a kozího (dnes už i kravského) mléka se díky unikátní konzistenci při grilování neroztéká, ale jenom pěkně zjemní a při jídle pak zábavně vrže mezi zuby. A můžete ho zkombinovat úplně s čímkoli! V létě se ho vyplatí mít pořád v lednici, protože nikdy nevíte, kdy vám může vytrhnout trn z paty při nečekané návštěvě.