Halloumi pečený ve vinných listech

Halloumi pečený ve vinných listech

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 357 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 10 g
Tuky 29 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na letní setkání s přáteli připravte řeckou pochoutku a zapečte slaný sýr ve vinných listech.

Suroviny

vinné listy 8 ks
nakládané,okapané, osušené
250 g
slaný sýr ke grilování, nejlépe halloumi, případně akawi, nebo sýr Vezír či El Grillo
česnek 2 stroužky
na plátky
oregano 2 PL
čerstvé lístky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
citron
citronové dílky k podávání
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Okapané a osušené vinné listy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Halloumi pokrájejte na osm dílů – kousky by měly být o trochu menší, než je vinný list.

2 Sýr rozdělte na listy, navrch nasypte plátky česneku a oregano, poprašte pepřem a pokapejte olivovým olejem. Cípy listů složte do středu, abyste obsah dokonale zabalili.

3 Pečte deset minut, aby byly listy křupavé a sýr se začal rozpadat. Servírujte s dílky citronu.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit