Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Halloumi pečený ve vinných listech

Halloumi pečený ve vinných listech

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 15 g
Tuky 92 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na letní setkání s přáteli připravte řeckou pochoutku a zapečte slaný sýr ve vinných listech.

Suroviny

vinné listy 8 ks
nakládané, okapané, osušené
česnek 2 stroužky
na plátky
oregano 2 PL
čerstvé lístky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
dílky k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Okapané a osušené vinné listy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Halloumi pokrájejte na osm dílů – kousky by měly být o trochu menší, než je vinný list.

2

Sýr rozdělte na listy, navrch nasypte plátky česneku a oregano, poprašte pepřem a pokapejte olivovým olejem. Cípy listů složte do středu, abyste obsah dokonale zabalili.

3

Pečte deset minut, aby byly listy křupavé a sýr se začal rozpadat. Servírujte s dílky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...