0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halloumi pečený ve vinných listech

Halloumi pečený ve vinných listech

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1162 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 15 g
Tuky 92 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na letní setkání s přáteli připravte řeckou pochoutku a zapečte slaný sýr ve vinných listech.

Suroviny

vinné listy 8 ks
nakládané, okapané, osušené
halloumi 250 g
česnek 2 stroužky
na plátky
oregano 2 PL
čerstvé lístky
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
citron
dílky k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Okapané a osušené vinné listy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Halloumi pokrájejte na osm dílů – kousky by měly být o trochu menší, než je vinný list.

2 Sýr rozdělte na listy, navrch nasypte plátky česneku a oregano, poprašte pepřem a pokapejte olivovým olejem. Cípy listů složte do středu, abyste obsah dokonale zabalili.

3 Pečte deset minut, aby byly listy křupavé a sýr se začal rozpadat. Servírujte s dílky citronu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit