Dnes je Zelený čtvrtek. Den, kdy bychom si měli dát něco zeleného a jarně svěžího. Vyzkoušejte naše recepty.
Špenát a kopřivy
K Zelenému čtvrtku patří již tradičně špenát a kopřivy. Nezáleží na tom, v jaké podobě se na vašem talíři zazelenají. Špenát můžete jíst i syrový v salátu s lehkou zálivkou. Kopřivy raději spařte horkou vodou a tepelně upravte.
Luštěniny
Kromě zelených listů jsou pro dnešní oběd nebo večeři vhodné také luštěniny. Dejte si je například jako lehký salát nebo vyzkoušejte náš recept na klasiku českých kuchařek – hrachovou polévku. Svou barvou se Zeleným čtvrtkem ladí výborně.
Jidáše
Ze sladkostí se na Zelený čtvrtek pekly jidáše. Toto pečivo s medem svým tvarem připomíná provaz, na kterém se oběsil Jidáš za svou zradu Ježíše.