Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Zelený čtvrtek jezte špenát a jarní bylinky

špenát
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Dnes je Zelený čtvrtek. Den, kdy bychom si měli dát něco zeleného a jarně svěžího. Vyzkoušejte naše recepty.

Špenát a kopřivy

K Zelenému čtvrtku patří již tradičně špenát a kopřivy. Nezáleží na tom, v jaké podobě se na vašem talíři zazelenají. Špenát můžete jíst i syrový v salátu s lehkou zálivkou. Kopřivy raději spařte horkou vodou a tepelně upravte.

Luštěniny

Kromě zelených listů jsou pro dnešní oběd nebo večeři vhodné také luštěniny. Dejte si je například jako lehký salát nebo vyzkoušejte náš recept na klasiku českých kuchařek – hrachovou polévku. Svou barvou se Zeleným čtvrtkem ladí výborně.

Jidáše

Ze sladkostí se na Zelený čtvrtek pekly jidáše. Toto pečivo s medem svým tvarem připomíná provaz, na kterém se oběsil Jidáš za svou zradu Ježíše.

Recepty pro Zelený čtvrtek:

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín