0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1825 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 12 g
Tuky 138 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem, schovat do ledničky a pak už jenom na chvilku vložit do trouby.

Suroviny

máslo
na vymaštění zapékacích mísek
olivový olej 1 PL
špenát 250 g
větší lístky natrhejte
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 4 PL
parmazán 4 PL
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Čtyři zapékací misky zhruba o průměru 9 cm a hloubce asi 4 cm vymastěte a postavte na plech.

2

Na oleji v pánvi mírně opečte špenátové lístky, osolte je a opepřete. Špenát přitom pustí poměrně dost vody. Proto lístky nechte okapat v cedníku; můžete je ještě vymačkat.

3

Rozdělte špenát do misek, do každé rozklepněte dvě vejce, přelijte lžící smetany a posypte lžící parmazánu.

4

Zapékejte tak čtvrt hodiny, aby vejce ztuhla a trochu ,vyběhla‘. Podávejte s opečenými tousty nebo čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit