Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce zapečená se špenátem a parmazánem
Vejce zapečená se špenátem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1825 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 12 g
Tuky 138 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem, schovat do ledničky a pak už jenom na chvilku vložit do trouby.

Suroviny

na vymaštění zapékacích mísek
olivový olej 1 PL
větší lístky natrhejte
vejce 8 ks
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Čtyři zapékací misky zhruba o průměru 9 cm a hloubce asi 4 cm vymastěte a postavte na plech.

2

Na oleji v pánvi mírně opečte špenátové lístky, osolte je a opepřete. Špenát přitom pustí poměrně dost vody. Proto lístky nechte okapat v cedníku; můžete je ještě vymačkat.

3

Rozdělte špenát do misek, do každé rozklepněte dvě vejce, přelijte lžící smetany a posypte lžící parmazánu.

4

Zapékejte tak čtvrt hodiny, aby vejce ztuhla a trochu ,vyběhla‘. Podávejte s opečenými tousty nebo čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 11:41
Recept se nachází v č.3/05, str.55

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...