0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte sýr s medem

bageta se sýrem, fíky a medem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

U nás nepříliš známá kombinace medu a sýra vás příjemně překvapí. Francouzi si ji vychutnávají zcela běžně.

Propojení sýru s medem vychází z dlouholeté tradice. Při kombinování vycházejte z jednoduchého pravidla: k lehkým sýrům jemný med, k výraznějším med aromatičtější. Čerstvé sýry, jako jsou ricotta, mascarpone, gorgonzola či kozí žervé, doplňte jemným akátovým nebo břečťanovým medem.

K silně aromatickým, výrazným sýrům s modrou plísní a zralým ovčím a kozím sýrům podávejte tmavý med lesní, který se hodí také k sýrům s bílou plísní (např. brie). Sýr s medem vhodně doplní také čerstvé ovoce (hruška, fíky…) a vlašské ořechy. Podávejte s ošatkou čerstvého pečiva. Ideální je francouzská bageta či kváskový chléb s rozinkami, olivami nebo ořechy. Výborný je také tmavý žitný chléb.

Náš tip: K snídani opečte dokřupava plátky toustového chleba, namažte je krémovým kozím sýrem a lehce polijte světlým tekutým medem. Nám nejvíc chutná kombinace jemného kozího žervé Dora BIO a zlatého akátového medu.

Související články

Dejte si čerstvý sýr
  • Zajímavosti

Dejte si čerstvý sýr

Sýry cottage a mozzarella dodají ‚šťávu‘ zapečeným těstovinám. Pečené kuře podávejte se zálivkou z čerstvého sýra a bylinek. V hrstkové polévce v mexickém stylu zazáří sýr měkký. A když zapečete ricottu s olivami a tymiánem, přinesete na...
Sýr jako dezert
  • Tipy a triky

Sýr jako dezert

Svěřte roli dezertu s klidným srdcem sýru. Svoji úlohu zahraje skvěle! ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit