Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte sýr s medem

bageta se sýrem, fíky a medem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

U nás nepříliš známá kombinace medu a sýra vás příjemně překvapí. Francouzi si ji vychutnávají zcela běžně.

Propojení sýru s medem vychází z dlouholeté tradice. Při kombinování vycházejte z jednoduchého pravidla: k lehkým sýrům jemný med, k výraznějším med aromatičtější. Čerstvé sýry, jako jsou ricotta, mascarpone, gorgonzola či kozí žervé, doplňte jemným akátovým nebo břečťanovým medem.

K silně aromatickým, výrazným sýrům s modrou plísní a zralým ovčím a kozím sýrům podávejte tmavý med lesní, který se hodí také k sýrům s bílou plísní (např. brie). Sýr s medem vhodně doplní také čerstvé ovoce (hruška, fíky…) a vlašské ořechy. Podávejte s ošatkou čerstvého pečiva. Ideální je francouzská bageta či kváskový chléb s rozinkami, olivami nebo ořechy. Výborný je také tmavý žitný chléb.

Náš tip: K snídani opečte dokřupava plátky toustového chleba, namažte je krémovým kozím sýrem a lehce polijte světlým tekutým medem. Nám nejvíc chutná kombinace jemného kozího žervé Dora BIO a zlatého akátového medu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...