Salát s kozím sýrem a krutony

Salát s kozím sýrem a krutony

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9259 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 1474 g
Tuky 252 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tahle vegetariánská dobrota poslouží jako lehký oběd pro čtyři strávníky anebo jako předkrm pro šest až osm lidí. Následovat může třeba grilované maso či zelenina.

Suroviny

Hlavní
paprika červená 2 ks
bageta 16 plátků
tenké
olivový olej 2 PL
kozí sýr 200 g
cca 16 plátků
petržel svazek
velký nejlépe hladkolisté, nasekané
cibule červená 1 ks
nakrájená
olivy černé hrst
nakrájené
salát 300 g
kučeravy salát frisée, ledový, červená čekanka, atd. natrhané
Na zálivku
olivový olej 6 PL
olej z vlašských ořechů 2 PL
hořčice francouzská 2 ČL
ocet 4 PL
nejlépe vinný bílý
sůl
pepř
1. Rozčtvrcené papriky vložte slupkami nahoru pod gril a pečte, dokud trochu nezčernají. V míse přetáhněte fólií (nebo v hrnci zakryjte pokličkou). Nechte papriky vychladnout; snadno pak stáhnete slupku a dostanete se k dužině s fantastickou chutí. Nakrájejte ji na proužky a dejte do středně velké mísy.

2. Plátky bagety na plechu potřete olivovým olejem a na každý skrojek položte plátek sýra. Obalte fólií a zatím uložte do chladu.

3.
Petržel, cibuli a olivy přidejte do mísy s paprikami a promíchejte. Prošlehejte spolu přísady na zálivku.

4. Před podáváním předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Bagety se sýrem opékejte tak deset minut, aby se sýr roztekl a pečivo bylo krásně křupavé. Na servírovacím talíři posypte natrhané lístky salátu směsí s paprikami. Zakápněte třemi čtvrtinami dresinku a promíchejte. Opečené plátky bagety rozložte na salát a pokapejte zbytkem dresinku.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit