Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá variace štědrovečerního předkrmu. Výrazné chutě, které se báječně doplňují.

Suroviny

Chèvre de Poitou
zralé
nahrubo nasekané
polníček 160 g
křupavý
olej
na potírání
Na zálivku
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ogrilujte kozí sýr. Předehřejte gril na vysokou teplotu a grilovací mřížku vyložte alobalem. Ze sýra ukrojte čtyři kolečka o síle zhruba dva centimetry. Rozpůlte hrušky a vykrojte jádřince. Půlky pokrájejte a navršte do čtyř hromádek na potravinářskou fólii; hrušky mírně potřete olejem a poté na ně položte sýr. Grilujte několik minut, dokud sýr trochu nezezlátne a netvoří bubliny. Přisypte na plech ořechy a všechno grilujte ještě asi minutu.

2

Připravte si dresink. Brusinky smíchejte s olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na čtyři talíře naaranžujte polníček a navrch položte hrušky a sýr. Pokapejte trochou dresinku, posypejte opraženými oříšky a okamžitě neste na stůl. Podávejte s křupavým chlebem, dokud je sýr ještě krásně vláčný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

30.08.2007 23:51
Recept se nachází v č.12/04, str.15