Slavnostní salát s kozím sýrem

Slavnostní salát s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Zajímavá variace štědrovečerního předkrmu. Výrazné chutě, které se báječně doplňují.

Suroviny

kozí sýr 200 g
Chèvre de Poitou
hrušky 2 ks
zralé
vlašské ořechy hrst
polníček 160 g
chleba
křupavý
olej
na potírání
Na zálivku
brusinky 2 PL
olivový olej 2 PL
citronová štáva 2 PL
sůl
pepř
1. Ogrilujte kozí sýr. Předehřejte gril na vysokou teplotu a grilovací mřížku vyložte alobalem. Ze sýra ukrojte čtyři kolečka o síle zhruba dva centimetry. Rozpůlte hrušky a vykrojte jádřince. Půlky pokrájejte a navršte do čtyř hromádek na potravinářskou fólii; hrušky mírně potřete olejem a poté na ně položte sýr. Grilujte několik minut, dokud sýr trochu nezezlátne a netvoří bubliny. Přisypte na plech ořechy a všechno grilujte ještě asi minutu.

2. Připravte si dresink. Brusinky smíchejte s olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na čtyři talíře naaranžujte polníček a navrch položte hrušky a sýr. Pokapejte trochou dresinku, posypejte opraženými oříšky a okamžitě neste na stůl. Podávejte s křupavým chlebem, dokud je sýr ještě krásně vláčný.

Obchod Apetit