Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Očištění a krájení chilli

chilli papričky, cibule a česnek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chilli papričky dodají jídlu říz. Pokud milujete jídla vyslovene ostrá, můžete použít chilli papričku včetně semínek. Jestli chcete o něco jemnější chuť, možná se vám bude hodit tip, jak chilli papričky správně očistit. 

 

Odkrojte stopku a špičku. Pak papričku podélně rozpulte, vyřízněte semínka i s žebry, na nichž jsou přichycena. Zůstanou dva přibližné trojúhelníky dužiny, které se už snadno krájejí na proužky a pak na drobné kostičky. Při práci s chilli se vám dostanou na prsty ostré látky – proto je držte dál hlavně od očí a sliznic a nakonec si velmi důkladně omyjte ruce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín