Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s kuřetem a slaninou
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4179 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 90 g
Tuky 353 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, ale mimořádně voňavý a chutný! Opékané brambory mu dodají sytost, zatímco peprná řeřicha a jemná čekanka šťávu a svěžest.

Suroviny

bez kůže a kostí
např. Exotic food
limetová šťáva 2 PL
mražené, např. McCain
řeřicha 1 hrst
lístky
čekanka 2
puky, nakrájené napříč na plátky
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
malá, oloupaná, bez pecek, nakrájené na kousky
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Prsíčka potřete trochou chilli omáčky, osolte, opepřete a položte na plech. Dvě lžíce chilli omáčky promíchejte na zálivku spolu s limetkovou šťávou a lžící vody.

2

Brambory nechte trochu povolit; pak je přepulte a nasypte kolem kuřete na plech. Navrch rozložte plátky slaniny. Pečte čtvrt hodiny, až budou brambory a slanina křupavé a kuře opečené.

3

V míse promíchejte řeřichu, čekanku, cibulky a avokádo s polovinou zálivky a rozdělte na talíře. Kuře nakrájejte na proužky, rozdělte na salát spolu se slaninou a bramborami. Zakápněte zbývající zálivkou a zatepla podávejte.

Jak na avokádo? 
Nejprve ho po celém obvodu objeďte nožem; slupku i dužinu musíte proříznout až k pecce. Pak už stačí šroubovitým pohybem pootočit poloviny proti sobě. Pokud je avokádo dost zralé, pecka vypadne sama. Jestli ne, trochu jí pomozte nožem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:21
Recept se nachází v č.3/06, str.35

Apetit magazín