Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečeme v neděli: sladký chlebíček

banánový chlebíček
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Moučníky z formy na biskupský chlebíček jsou sázkou na jistotu.

Jen pár základních surovin a minimum kuchařských dovedností potřebujete na sladký chlebíček. Příprava vám zabere tak málo času a pozornosti, že ji hravě zvládnete, zatímco vám na plotně bublá nedělní polévka.

Aby dezert při vyklápění netropil neplechu, důkladně formu před pečením připravte. Můžete ji vymazat máslem či olejem a vysypat hrubší moukou, kokosem nebo strouhanými ořechy. Rychlým řešením je také nepřilnavý pečicí papír.

Těsto se obvykle peče 40–60 minut, v každém případě ho předtím, než formu vyjmete z trouby, zkontrolujte dřevěnou špejlí. Po zapíchnutí musí vyjít čistá, jen s pár suchými drobky moučníku.

Vychladlý chlebíček krájejte na plátky a podávejte s kopečkem šlehané nebo zakysané smetany, s teplou ovocnou omáčkou či politý sirupem.

4× sladký chlebíček:

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč