Moučníky z formy na biskupský chlebíček jsou sázkou na jistotu.
Jen pár základních surovin a minimum kuchařských dovedností potřebujete na sladký chlebíček. Příprava vám zabere tak málo času a pozornosti, že ji hravě zvládnete, zatímco vám na plotně bublá nedělní polévka.
Aby dezert při vyklápění netropil neplechu, důkladně formu před pečením připravte. Můžete ji vymazat máslem či olejem a vysypat hrubší moukou, kokosem nebo strouhanými ořechy. Rychlým řešením je také nepřilnavý pečicí papír.
Těsto se obvykle peče 40–60 minut, v každém případě ho předtím, než formu vyjmete z trouby, zkontrolujte dřevěnou špejlí. Po zapíchnutí musí vyjít čistá, jen s pár suchými drobky moučníku.
Vychladlý chlebíček krájejte na plátky a podávejte s kopečkem šlehané nebo zakysané smetany, s teplou ovocnou omáčkou či politý sirupem.
4× sladký chlebíček:
- Sladký chlebíček s pomeranči a brusinkami
- Čokoládový chlebíček s červenou řepou
- Hutný zázvorový chlebíček
- Obrácený banánový chlebíček