Dokonalé sladké osvěžení z mrazáku!
Suroviny
maliny
350
g
vejce
3
ks
krupicový cukr
100
g
přírodní
smetana ke šlehání
285
ml
sněhové pusinky
200
g
drcené
Postup
1
Rozmačkejte 150 g malin a přes síto je protřete do misky. Chlebíčkovou formu o objemu 1 litr vyložte fólií.
2
Nad kastrol s jemně vroucí vodou posaďte misku a šlehejte v ní vejce s cukrem, až zdvojnásobí objem a zhoustnou. Sejměte a šlehejte do vychladnutí (asi deset minut). Ušlehejte smetanu, vmíchejte do ní vaječnou směs a pak drcené pusinky. Vetřete pyré tak, aby vzniklo mramorování. Vložte do formy.
3
Mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte se zbylými malinami.