Zmrzlinový malinový chlebíček

Zmrzlinový malinový chlebíček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1953 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 155 g
Tuky 127 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé sladké osvěžení z mrazáku! 

Suroviny

maliny 350 g
vejce 3 ks
krupicový cukr 100 g
přírodní
smetana ke šlehání 285 ml
200 g
pusinky sněhové, drcené
1.  Rozmačkejte 150 g malin a přes síto je protřete do misky. Chlebíčkovou formu o objemu 1 litr vyložte fólií.

2.  Nad kastrol s jemně vroucí vodou posaďte misku a šlehejte v ní vejce s cukrem, až zdvojnásobí objem a zhoustnou. Sejměte a šlehejte do vychladnutí (asi deset minut). Ušlehejte smetanu, vmíchejte do ní vaječnou směs a pak drcené pusinky. Vetřete pyré tak, aby vzniklo mramorování. Vložte do formy.

3.  Mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte se zbylými malinami.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit