0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné chlebicek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3649 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 489 g
Tuky 145 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na téma ovocný chlebíček je báječná i v tom, jak snadno se povede. Stavte na čaj!

Suroviny

máslo 100 g
změklé
máslo
na vymazání formy
krupicový cukr 140 g
přírodní
vejce 2 ks
velká
banány 3 ks
rozmačkané, 450g dužiny
vlašské ořechy 50 g
sekané
rozinky 50 g
podmáslí 150 ml
mouka pšeničná hladká 280 g
jedlá soda 1 PL
moučkový cukr 50 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm důkladně vymastěte máslem a dno vyložte papírem na pečení.

2

V míse utřete máslo a cukr do pěny. Vetřete po jednom vejce, pak přimíchejte rozmačkané banány, ořechy, rozinky i podmáslí.

3

Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte. Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte.

4

Pečte asi hodinu a čtvrt; pak vpíchněte špejli do těsta. Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké.

5

Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklop­te a nechte na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promíchejte se dvěma lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.

Na plantáži
Ač se to nezdá, banánovník (Musa) je bylina, tedy kytka, ne strom. Z výhonku každý rok vyroste až čtyřmetrový vějíř listů. Zatímco dřevnatý úponek visí dolů, svazky plodů na něm zase míří vzhůru. A už se u země chystají další výhonky (staré slouží jako přirozené hnojivo) a nový banánovník o kousek dál; plantáž se tedy ‚stěhuje‘…

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Anonym

Místo oříšků jsem dala nasekané mandle a protože jsem neměla podmáslí,dala jsem zákys a dopadlo to taky výborně))

Anonym

Nedávám do těsta ani ořechy, ani rozinky ani nic a je to výborné i tak. Stal se naším oblíbeným moučníkem!

Anonym

Vlašské ořechy jsem nahradila slunečnicovýma semínkama, taky výborný! Poleva není zapotřebí, buchétka je to vymazlená i bez ozdůbek! Dík za recept..

Markéta Kutnohorská

Také chválím, moc dobrý. Měl úspěch.

Anonym

Jelikož u nás nejsou rozinky v oblibě, tak místo nich používáme čokoládu a ta v kombinaci s ořechy a banány je úžasná.

Anonym

Ahoj, taky dávám nalámanou čokoládu co zbyde z vánočních nebo velikonočních figurek. Místo bíle mouky dávám celozrnnou napůl se špaldovou moukou. Je to mňamka.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit