0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

Medový chlebíček s datlemi
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 8–10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 381 g
Tuky 208 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
skořice 0.5 ČL
mletá
máslo 180 g
+ na vymazání
třtinový cukr 100 g
med 3 PL
tekutý
vejce 2 ks
rozšlehaná
banány 2 ks
datle 100 g
vypeckované
vlašské ořechy 50 g
nalámané

1 Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Delší stěny a dno formy na asi 900g chlebíček vyložte pečicím papírem a obojí potřete máslem.

2 Mouku, skořici, změklé máslo, cukr, vejce a dvě lžíce medu dejte do zadělávací mísy. Přidejte rozmačkané oloupané banány a nasekané datle. Dvě tři minuty zpracovávejte tyčovým mixérem nebo důkladně promíchejte vařečkou.

3 Těsto vpravte do připravené for­my a zarovnejte. Posyp­te ořechy. Dejte na hodinu péct, pak vyjměte a lehce zmáčkněte – těsto by mělo být pevné. Pokud ne, vraťte ho na deset minut do trouby.

4 Vyjměte formu a nechte chlebíček čtvrt hodiny chladnout. Pak ho pomocí papíru vyjměte, a až úplně vychladne, pokapejte ho zbylým medem. Krájejte na silné krajíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Mnam, mnam, urcite stoji za vyzkouseni, dala jsem tam o bananek vic a jeste teply pulku sbastila!!

Anonym

Tento chlebíček se u nás zabydlel už dávno. Je opravdu snadný, až primitivní a strááášně dobrý! Každá návštěva, která ho u nás ochutná, hned žádá recept.:-)

Anonym

dělám ho v pekárně na chleba. poradí si i s mačkáním banánů :)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit