Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy
Medový chlebíček s datlemi
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 8–10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 381 g
Tuky 208 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ bal
skořice ½ ČL
mletá
máslo 180 g
+ na vymazání
třtinový cukr 100 g
med 3 PL
tekutý
vejce 2 ks
rozšlehaná
datle 100 g
vypeckované
nalámané

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Delší stěny a dno formy na asi 900g chlebíček vyložte pečicím papírem a obojí potřete máslem.

2

Mouku, skořici, změklé máslo, cukr, vejce a dvě lžíce medu dejte do zadělávací mísy. Přidejte rozmačkané oloupané banány a nasekané datle. Dvě tři minuty zpracovávejte tyčovým mixérem nebo důkladně promíchejte vařečkou.

3

Těsto vpravte do připravené for­my a zarovnejte. Posyp­te ořechy. Dejte na hodinu péct, pak vyjměte a lehce zmáčkněte – těsto by mělo být pevné. Pokud ne, vraťte ho na deset minut do trouby.

4

Vyjměte formu a nechte chlebíček čtvrt hodiny chladnout. Pak ho pomocí papíru vyjměte, a až úplně vychladne, pokapejte ho zbylým medem. Krájejte na silné krajíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

28.10.2008 15:21
dělám ho v pekárně na chleba. poradí si i s mačkáním banánů :)
21.08.2008 16:43
Tento chlebíček se u nás zabydlel už dávno. Je opravdu snadný, až primitivní a strááášně dobrý! Každá návštěva, která ho u nás ochutná, hned žádá recept.:-)
13.09.2007 20:33
Recept se nachází v č.1/07, str.71
04.09.2007 18:52
Mnam, mnam, urcite stoji za vyzkouseni, dala jsem tam o bananek vic a jeste teply pulku sbastila!!

Apetit magazín