Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny 8–10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 381 g
Tuky 208 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
skořice 0.5 ČL
mletá
máslo 180 g
+ trocha na vymazání
třtinový cukr 100 g
muscovado
med 3 PL
tekutý
vejce 2 ks
rozšlehaná
banány 2 ks
středně velké, asi 250 g včetně slupky
datle 100 g
vypeckované
vlašské ořechy 50 g
nalámané
1.  Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Delší stěny a dno formy na asi 900g chlebíček vyložte pečicím papírem a obojí potřete máslem.

2.  Mouku, skořici, změklé máslo, cukr, vejce a dvě lžíce medu dejte do zadělávací mísy. Přidejte rozmačkané oloupané banány a nasekané datle. Dvě tři minuty zpracovávejte tyčovým mixérem nebo důkladně promíchejte vařečkou.

3.  Těsto vpravte do připravené for­my a zarovnejte. Posyp­te ořechy. Dejte na hodinu péct, pak vyjměte a lehce zmáčkněte – těsto by mělo být pevné. Pokud ne, vraťte ho na deset minut do trouby.

4.  Vyjměte formu a nechte chlebíček čtvrt hodiny chladnout. Pak ho pomocí papíru vyjměte, a až úplně vychladne, pokapejte ho zbylým medem. Krájejte na silné krajíce.

Komentáře

Anonym

Doopravdy se používají neloupané banány? To mě tedy šokuje. Není je potřeba nějak omýt?

Anonym

Mnam, mnam, urcite stoji za vyzkouseni, dala jsem tam o bananek vic a jeste teply pulku sbastila!!

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.71

Anonym

Tento chlebíček se u nás zabydlel už dávno. Je opravdu snadný, až primitivní a strááášně dobrý! Každá návštěva, která ho u nás ochutná, hned žádá recept.:-)

Anonym

dělám ho v pekárně na chleba. poradí si i s mačkáním banánů :)

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit