Fazole je potřeba namáčet především kvůli zdravé výživě.
Naberou zpět vodu a probíhá proces, kdy se probouzí k životu klíček – semeno se chystá k naklíčení, a tím je luštěnina ještě výživnější. Doba namáčení se řídí podle druhu fazolí.
Máme pro vás inspiraci pro hektický pracovní týden, kdy není čas ztrácet čas. Ani s vařením! Fazole jsou univerzální, můžete s nimi připravit polévku, těstoviny, burger, pomazánku nebo je jen tak na pánvi smíchat se zeleninou. Jejich...
Fazole patří mezi oblíbené suroviny v kuchyních a jídelnách. Nestojí mnoho, pro peněženku tedy nepředstavují velkou zátež. Hodí se do celé řady pokrmů – do pomazánek, polévek, placek a burgerů, chili con carne i dalších dušených pokrmů,...
Milujete asijskou kuchyni a chcete si typické pokrmy doma připravit tak, aby chutnaly autenticky? Pak by vám určité suroviny neměly v nákupním seznamu chybět. Poradíme vám, kde je v Sapě sehnat a jak se v nich vyznat. Nezapomeňte si pustit...
Hollywoodská herečka Nicol Kidman za svou kariéru posbírala řadu ocenění. Je její jídelníček stejně pestrý jako její herecký rejstřík? Čím se udržuje ve formě, co stojí za její superštíhlou postavou a na čem si nejvíc pochutná?
...
Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
Milujete vůni koření a kořeněných jídel? O většinu čichového, ale i chuťového zážitku se můžete snadno připravit, pokud budete koření skladovat v nesprávných podmínkách. Podívejte se s námi, jak koření správně uchovávat, aby stále krásně...
Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...