0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené fazole s jablky a slaninou

Zapečené fazole s jablky a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené fazole s jablky a slaninou

4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 550 g
Tuky 49 g
Vláknina 140 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné fazole v aromatickém rajském pyré si dobře rozumějí s jemnou vůní jablek a razantní slaninou. Souhru vůní skvěle doplní saturejka, bylinka podobná tymiánu. Jídlo je výtečné i na druhý den!

Suroviny

slanina 250 g
na plátky
rostlinný olej 1 ČL
cibule 2 ks
středně velké, nakrájené na drobno
fazole 800 g
sterilované v tomatě (Heinz, Bonduelle)
jablko 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
saturejka
sušená nebo čerstvá

1 Slaninu nakrájejte na kostičky; několik plátků si nechte stranou na ozdobu. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje (urychlí se tím vyškvařování tuku) a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole.

2 Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně spojily. Na nepřilnavé pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je na kuchyňský papír a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

báječné opravdu moc. zkuste to také.

Anonym

Je to dobrota, nikdy by mě nenapadlo, že půjdou jablka k fazolím. Tak díky za nápad.

Obchod Apetit