Vláčné fazole v aromatickém rajském pyré si dobře rozumějí s jemnou vůní jablek a razantní slaninou. Souhru vůní skvěle doplní saturejka, bylinka podobná tymiánu. Jídlo je výtečné i na druhý den!
Postup
Slaninu nakrájejte na kostičky; několik plátků si nechte stranou na ozdobu. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje (urychlí se tím vyškvařování tuku) a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole.
Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně spojily. Na nepřilnavé pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je na kuchyňský papír a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny.
Komentáře