Máme pro vás inspiraci pro hektický pracovní týden, kdy není čas ztrácet čas. Ani s vařením! Fazole jsou univerzální, můžete s nimi připravit polévku, těstoviny, burger, pomazánku nebo je jen tak na pánvi smíchat se zeleninou. Jejich sytivost zaručí, že se nebudete později v noci plížit do lednice... možná!
Až budete nakupovat, přidejte do košíku i pár konzerv s fazolemi. Drobné bílé i větší červené najdou uplatnění v mnoha jídlech, která jsou výživná a sytá. Následující recepty si vás získají také rychlou přípravou do třiceti minut.
Pestrá fazolová pánev
Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem! Na závěr ho ozdobte zelenou petrželovou natí a hoblinami parmazánu. Snadno je vyrobíte pomocí škrabky na brambory.
Tip: Jídlo můžete na závěr doplnit většími hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.
Fazolová polévka s uzeným kuřetem
Této husté polévky si k večeři uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba, a uvidíte, jak rychle budou talíře prázdné.
Fettuccine s fazolemi borlotti
Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin. Opečená šunka s šalotkou a tymiánem jim dodají lahodnou chuť. Sušenou šunku klidně vyměňte za slaninu!
Mexické fazolové burgery
Celozrnné žemle s bezmasými fazolovými burgery vás překvapí jednoduchou přípravou. Nesmaží se, ale pečou v troubě. Můžete je také zamrazit do zásoby.
Fazolová pomazánka s ořechy
Až půjdete z práce, kupte jen čerstvý chleba nebo jiné oblíbené pečivo. Pomazánku máte hotovou do čtvrthodinky.
Zdroj: Apetit