0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

S chutí tradice: uzené maso

uzené maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nejlepší je uzené s kyselou okurkou a hedvábnou bramborovou kaší. My však pro vás máme i další skvělá jídla.

Není uzené jako uzené. Správně se má maso nasolit, nechat několik dnů až týdnů zrát a pak teprve pomalu vyudit. Ze 100 kg je potom asi 80 kg špičkového uzeného.

V honbě za ziskem však dnes mnozí výrobci maso kvůli zvětšení objemu nastříkají přídatnými látkami, udí hned a rychle. Ze 100 kg masa jsou tak schopni vyrobit 180 kg mdlého uzeného.

Kvalitní uzené předá pokrmu svou kouřovou chuť a vůni. Kupujte ho u dobrého řezníka, který vám zároveň i poradí, jestli se dá rovnou jíst, nebo je třeba ho tepelně upravit.

Pěkně voňavé

Uzená krkovička a bůček jsou dobře prorostlé tukem a hodí se na pečení; svědčí jim i opékání nebo grilování. Plec, kýta a pečeně jsou trochu sušší, tudíž pamatujte na časté podlévání; lepší jsou vařené či napařované.

Jídla s vůní uzeného

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč