Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Samokynoucí mouka

pečení - mouka a vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mouka, která již obsahuje prášek do pečiva, a proto do ní nemusíte přidávat další kypřicí přípravek. Často se s ní setkáte v receptech na pečené dezerty, které mají svůj původ v USA a Velké Británii.

 

Samokynoucí mouka je někdy k dostání ve větších supermarketech, v receptech ji však snadno nahradíte takto: Smíchejte 1 šálek (100 g) mouky, 1 čajovou lžičku (3 g) kypřicího prášku do pečiva a špetku (1 g) soli. Společně několikrát prosejte, aby se mouka provzdušnila a všechny přísady se rovnoměrně propojily.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč