Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Samokynoucí mouka

pečení - mouka a vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mouka, která již obsahuje prášek do pečiva, a proto do ní nemusíte přidávat další kypřicí přípravek. Často se s ní setkáte v receptech na pečené dezerty, které mají svůj původ v USA a Velké Británii.

 

Samokynoucí mouka je někdy k dostání ve větších supermarketech, v receptech ji však snadno nahradíte takto: Smíchejte 1 šálek (100 g) mouky, 1 čajovou lžičku (3 g) kypřicího prášku do pečiva a špetku (1 g) soli. Společně několikrát prosejte, aby se mouka provzdušnila a všechny přísady se rovnoměrně propojily.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín