0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Samokynoucí mouka

pečení - mouka a vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mouka, která již obsahuje prášek do pečiva, a proto do ní nemusíte přidávat další kypřicí přípravek. Často se s ní setkáte v receptech na pečené dezerty, které mají svůj původ v USA a Velké Británii.

 

Samokynoucí mouka je někdy k dostání ve větších supermarketech, v receptech ji však snadno nahradíte takto: Smíchejte 1 šálek (100 g) mouky, 1 čajovou lžičku (3 g) kypřicího prášku do pečiva a špetku (1 g) soli. Společně několikrát prosejte, aby se mouka provzdušnila a všechny přísady se rovnoměrně propojily.

Související články

Jak péct s celozrnnou moukou
  • Tipy a triky

Jak péct s celozrnnou moukou

Tak jako existují různé druhy obilovin, existují i různé druhy mouky. Pro začátek doporučujeme vyzkoušet špaldovou, která má příjemnou, lehce o...
Proč prosévat mouku
  • Tipy a triky

Proč prosévat mouku

U receptů se nad informací o prosetí ani nepozastavíme, ale víme, proč síto na mouku vůbec potřebujeme?   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit