Nadýchané knedlíky, u nichž můžete po libosti obměňovat náplň, to je pravý prázdninový poklad. Milují je děti i dospělí!
Postup
Droždí rozdrobte do hrnku, přidejte kostku cukru, polovinu mléka a jednu nebo dvě lžíce mouky. Promíchejte a nechte v teple vzejít; obvykle se to podaří do čtvrt hodiny.
Do mísy prosijte mouku, vlijte do ní vzešlé droždí a zbylé mléko, v němž jste rozmíchali vejce. Osolte a vypracujte poměrně tuhé těsto. Poprašte ho moukou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na mírně pomoučněnou pracovní plochu a uhněťte z něj silnější váleček. Z toho pak ukrajujte jednotlivé dílky, každý roztlačte v dlani a zabalte do něj asi dvě lžičky borůvek nebo jiného ovoce. Takto připravené knedlíky přikryjte utěrkou a na pomoučněné pracovní ploše nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Knedlíky vložte do osolené vroucí vody. Zakryjte poklicí a vařte pět minut. Poklici sejměte, knedlíky ve vodě obraťte a už odkryté je vařte ještě tři až pět minut. Přesná doba záleží na jejich velikosti.
Vyjměte knedlíky a každý ihned několikrát propíchněte vidličkou, aby vyšla pára. Podávejte posypané tvarohem s cukrem, případně přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Anonym
01.10.2006 23:26
svraštělé knedlíky-proč?!
Anonym
23.03.2007 11:31
svraštělé knedlíky-proč?!
Anonym
29.07.2008 13:52
sražené knedlíky
Věra Kacerovská
06.08.2019 12:27
Není pravda - běžně vařím
Není pravda - běžně vařím knedlíky z mražených jahod a nemám je sražené.
Anonym
04.07.2007 08:34
dokonalé
Anonym
02.09.2007 15:13
Apetit 7/05
Anonym
25.04.2008 18:08
výborné
Anonym
22.07.2008 10:40
zkusím
Anonym
06.08.2008 10:41
Moc dobré
Anonym
19.08.2008 14:21
malá finta