Vzpomínáte na léto u babičky? Máme pro vás recept!
Suroviny
Postup
Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Zhruba deset minut nechte stát, aby vzešel kvásek.
Poté přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve ho míchejte vařečkou; až přestane lepit, můžete ho zpracovat rukama.
Nechte až dvě hodiny kynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Plechy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, dolijte ho trochou mléka. Tvarohovou nádivku naplňte do zdobicích cukrářských sáčků. Na každý koláč udělejte střídavě asi tři centimetry široké pruhy rybízu a pruhy tvarohu.
Na drobenku poprašte máslo moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybízové pruhy. Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba dvacet minut nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9 lahodných receptů z kynutého těsta(9 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- 32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty(32 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře