0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynuté jahodové knedlíky

4 / 5. Počet hodnocení: 740
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3939 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 517 g
Tuky 146 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodové knedlíky jsou zkrátka láska! A ty z nadýchaného kynutého těsta obzvlášť. Stačí je už jenom posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a polít rozpuštěným voňavým máslem a sladká hostina může začít.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
+ na poprášení válu
droždí 20 g
krupicový cukr 1 ČL
mléko 250 ml
vlažné
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň a k podávání
jahody 300 g
zbavené stopek, omyté, osušené
tvaroh tvrdý 250 g
nastrouhaný
moučkový cukr 100 g
máslo 150 g
rozpuštěné

Postup

1

Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.

2

Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.

3

Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.

4

Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem. 

Související články

Jak na ovocné knedlíky z kynutého těsta
  • Jak na to

Jak na ovocné knedlíky z kynutého těsta

Naučte se uvařit báječné knedlíky z kynutého, tvarohového či odpalovaného těsta! Naplnit je můžete meruňkami, borůvkami, višněmi či jahodami. A když se vám nebude chtít balit ovoce a koulet knedlíky, připravte si místo nich nočky s lahodnou...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit