Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.
Odhoďte předsudky, otevřete svou mysl i kuchyň. Dršťky patří mezi zajímavou a vyhledávanou surovinu labužníky po celém světě. Hovězí nebo telecí dršťky jsou svalovina, kterou můžete upravit na mnoho chutných způsobů podobně jako běžné maso....
Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte.
...
Nejsou krevety jako krevety. Kromě desítek druhů lišících se barvou, velikostí nebo místem výlovu, můžete vybírat krevety čerstvé, mražené, předvařené, ve skořápce nebo již vyloupané a v mnoha dalších variantách, mezi nimiž je často obtížné...
Dokonale opečené brambory jsou skvělou přílohou, která často mizí z talíře jako první. Jejich kouzlo spočívá v tom, jak jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a kypré. Tak trochu připomínají smažené, ale jsou z trouby, takže sníst celou...
Abyste se ve dnech plných povinností zbavili stresu, musíte začít uklízet – ve své hlavě i ve své kuchyni. Jakmile budete mít kolem sebe pořádek, začne se vám více dařit při vaření, což potvrzují nejúspěšnější šéfkuchaři.
...
Říjnové číslo Apetitu je inspirováno českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem.
...
Připravit dokonalý těstovinový salát vyžaduje pečlivý výběr ingrediencí a chutného dresinku. Klíčovým faktorem, který ovlivňuje výslednou chuť i strukturu, je ale volba správného typu těstovin. Víte, které těstoviny nejlépe absorbují chutě...
Kdoule, oskeruše, dřínky a mišpule byly kdysi běžnou součástí české kuchyně. Dnes jsou tyto podzimní plody spíše zapomenuté, což je škoda, protože mají stále co nabídnout. Připojte se k nám na cestě do minulosti a přiveďte je zpět do...