O tenhle opravdu lahůdkový recept se s námi podělil Jiří Michal, šéfřezník pražské Kantýny.
Suroviny
Postup
Na oleji orestujte nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotky asi 2 minuty, přidejte dršťky, podlijte vínem a nechte krátce zprudka odpařit. Vlijte rajčatovou konzervu, přidejte česnek, bobkový list, citronovou kůru a duste 10 minut, dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem, máslem, sýrem a petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Recept a tipy na zpracování jsme získali od Jiřího Michala z restaurace Kantýna, který radí: „Dršťky můžete koupit předvařené nebo syrové. Doporučuji kupovat ty syrové, i když je příprava pracnější. Každý si je pak může uvařit a dochutit podle svého. Očištěné syrové dršťky krátce povařte ve vroucí vodě. Tento postup opakujte 4–5krát, aby se dršťky zbavily pachu. Poté je vařte doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Jakmile jsou dršťky měkké, zchlaďte je, aby si udržely tvar. Pokud někomu vadí klasické dršťky, může do receptu použít i vepřový žaludek, jeho chuť i konzistence jsou jemnější.“