Podzim přináší na naše talíře těžší, zemitější chutě. Víte, jakou zeleninu si vychutnat právě teď?
K podzimu patří bez debat brambory. Jídla z nich mají spousty variant, ochutnat můžete české krajové i zahraniční speciality. Hlávkové zelí je nejlepší podušené ve sladkokyselé úpravě. Hodí se jako příloha k masu, náplň do koláčů, do buchet, k zapékání.
Zajímavou podzimní chutí oplývá také kapusta. Říjen přeje kořenové zelenině. Ta by ve vaší kuchyni neměla chybět po celý rok. Spolu s cibulí vytvoří lahodný základ omáčkám i polévkám. V říjnu ochutnejte také štiplavou ředkev, jemný pórek a nasládlou červenou řepu. Načerpáte z nich vitaminy a minerály pro blížící se zimní období.
3x říjen na talíři:
Připravila Jana Kopřivová