0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: říjnová zelenina

mrkev, okurka, rajčata
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Podzim přináší na naše talíře těžší, zemitější chutě. Víte, jakou zeleninu si vychutnat právě teď?

K podzimu patří bez debat brambory. Jídla z nich mají spousty variant, ochutnat můžete české krajové i zahraniční speciality. Hlávkové zelí je nejlepší podušené ve sladkokyselé úpravě. Hodí se jako příloha k masu, náplň do koláčů, do buchet, k zapékání.

Zajímavou podzimní chutí oplývá také kapusta. Říjen přeje kořenové zelenině. Ta by ve vaší kuchyni neměla chybět po celý rok. Spolu s cibulí vytvoří lahodný základ omáčkám i polévkám. V říjnu ochutnejte také štiplavou ředkev, jemný pórek a nasládlou červenou řepu. Načerpáte z nich vitaminy a minerály pro blížící se zimní období.

3x říjen na talíři:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Krásná uvnitř i navenek: mrkev
  • Zajímavosti

Krásná uvnitř i navenek: mrkev

Je známo, že mrkev je bohatým zdrojem beta-karotenu, ale už méně se ví, že je zdravější vařená než syrová. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých organismus dokáže přeměnit na vitamin A jen 25 procent beta-karotenu. Při...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit