Přloha plná vitaminů. Okořeňte mrkev koriandrem a harissou.
Suroviny
mrkev
500
g
olivový olej extra panenský
2
PL
harissa
1
ČL
citronová šťáva
1
ČL
koriandr čerstvý
hrst
nasekaný, čerstvý + na ozdobení
sůl mořská
Postup
1
Oloupejte 500 g mrkve, rozkrojte ji podélně napůl a pak nakrájejte na plátky. Vařte v páře 7–10 minut, aby mrkev změkla, ale zůstala na skus pevná.
2
V míse dobře prošlehejte 2 lžíce panenského olivového oleje, 1–2 lžičky harissy či jiné chilli pasty, 1 lžičku citronové šťávy, hrst nasekaného čerstvého koriandru, mořskou sůl a promíchejte s horkou mrkví. Ozdobte dalším sekaným koriandrem.
Podávejte: s dušeným jehněčím masem a s kuskusem. Může být zajímavým zpestřením pikantně kořeněného grilovaného kuřecího steaku.
Zkuste: tuhle mrkev jako samostatný vegetariánský chod, doplněnou grilovaným sýrem halloumi či akawi.