Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná mrkev po marocku
Kořeněná mrkev po marocku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněná mrkev po marocku

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 423 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 36 g
Tuky 28 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přloha plná vitaminů. Okořeňte mrkev koriandrem a harissou.

Suroviny

mrkev 500 g
olivový olej extra panenský 2 PL
harissa 1 ČL
koriandr čerstvý hrst
nasekaný, čerstvý + na ozdobení
sůl mořská

Postup

1

Oloupejte 500 g mrkve, rozkrojte ji podélně napůl a pak nakrájejte na plátky. Vařte v páře 7–10 minut, aby mrkev změkla, ale zůstala na skus pevná.

2

V míse dobře prošlehejte 2 lžíce panenského olivového oleje, 1–2 lžičky harissy či jiné chilli pasty, 1 lžičku citronové šťávy, hrst nasekaného čerstvého koriandru, mořskou sůl a promíchejte s horkou mrkví. Ozdobte dalším sekaným koriandrem.

Podávejte: s dušeným jehněčím masem a s kuskusem. Může být zajímavým zpestřením pikantně kořeněného grilovaného kuřecího steaku.

Zkuste: tuhle mrkev jako samostatný vegetariánský chod, doplněnou grilovaným sýrem halloumi či akawi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...