Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazovaná mrkev

Když mrkev ke grilovanému masu, tak jedině glazovanou!

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 40g másla + 1 lžíce sádla
    • 6 stroužků česneku
    • 50g třtinového cukru
    • 1 lžička koriandrových semínek
    • šťáva ze 2 menších pomerančů
    • 4 snítky tymiánu
    • 3 svazky malé mrkve s natí (cca 1kg), oloupané, kousky natě ponechané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V kastrolu rozpusťte máslo se sádlem. Rozmáčkněte česnek plochou stranou nože a přidejte do hrnce společně s cukrem, koriandrovými semínky, pomerančovou šťávou a snítkami tymiánu. Poté přidejte mrkev v jedné vrstvě, osolte a opepřete, přiklopte a ztlumte. Duste 12-15 minut doměkka.

2 Odklopte a míchejte dalších 5 minut, až mrkev bude lepkavá a karamelizovaná. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Salát s mangem a papájou

Salsa verde

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilované papriky s mátou & česnekem

Grilované cukety se salátem panzanella

Bylinkové máslo s mandlemi

Grilovaný rib eye steak

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Sladké i slané recepty z mrkve

REKLAMA

Přidat komentář