Když mrkev ke grilovanému masu, tak jedině glazovanou! Glazovaná mrkev se mezi ostatní grilovanou zeleninou krásně vyjímá. Mladé oranžové karotky se zelenými stonky přímo vybízejí k ochutnání a pro ty z vás, kteří nedokážou odolat, nabízíme osvědčený a rychlý recept.
Postup
1
V kastrolu rozpusťte máslo se sádlem. Rozmáčkněte česnek plochou stranou nože a přidejte do hrnce společně s cukrem, koriandrovými semínky, pomerančovou šťávou a snítkami tymiánu. Poté přidejte mrkev v jedné vrstvě, osolte a opepřete, přiklopte a ztlumte. Duste 12-15 minut doměkka.
2
Odklopte a míchejte dalších 5 minut, až mrkev bude lepkavá a karamelizovaná.
3
Glazovanou mrkev podáveje k pečenému nebo grilovanému masu.