Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaná mrkev
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 745 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 70 g
Tuky 50 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když mrkev ke grilovanému masu, tak jedině glazovanou! Glazovaná mrkev se mezi ostatní grilovanou zeleninou krásně vyjímá. Mladé oranžové karotky se zelenými stonky přímo vybízejí k ochutnání a pro ty z vás, kteří nedokážou odolat, nabízíme osvědčený a rychlý recept.

Suroviny

česnek 6 stroužků
třtinový cukr 50 g
koriandrová semínka 1 ČL
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
tymián 4 snítky
mrkev 3 svazky
s natí, oloupané, kousky natě ponechejte
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V kastrolu rozpusťte máslo se sádlem. Rozmáčkněte česnek plochou stranou nože a přidejte do hrnce společně s cukrem, koriandrovými semínky, pomerančovou šťávou a snítkami tymiánu. Poté přidejte mrkev v jedné vrstvě, osolte a opepřete, přiklopte a ztlumte. Duste 12-15 minut doměkka.

2

Odklopte a míchejte dalších 5 minut, až mrkev bude lepkavá a karamelizovaná.

3

Glazovanou mrkev podáveje k pečenému nebo grilovanému masu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín