Když mrkev ke grilovanému masu, tak jedině glazovanou!
Suroviny
máslo
40
g
plus 1 lžíce sádla
česnek
6
stroužků
třtinový cukr
50
g
koriandrová semínka
1
ČL
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
tymián
4
snítka
mrkev
3
svazky
s natí, oloupané, nakrájené na kousky, nať ponechejte
sůl a pepř
1 V kastrolu rozpusťte máslo se sádlem. Rozmáčkněte česnek plochou stranou nože a přidejte do hrnce společně s cukrem, koriandrovými semínky, pomerančovou šťávou a snítkami tymiánu. Poté přidejte mrkev v jedné vrstvě, osolte a opepřete, přiklopte a ztlumte. Duste 12-15 minut doměkka.
2 Odklopte a míchejte dalších 5 minut, až mrkev bude lepkavá a karamelizovaná.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů)