Vařte rychle!

sdílet:
Hledáte ideální oběd do krabičky nebo originální přílohu? Inspirujte se našimi čtyřmi skvělými saláty.

Pokud si je chcete vzít někam s sebou, zabalte zvlášť pevné přísady a zvlášť zálivku či citron, respektive bylinky. Jejich příprava je ale povětšinou tak jednoduchá, že ji při troše vynalézavosti zvládnete i v čajové kuchyňce.

Čtyři skvělé saláty


  1. Bulgur zalijte vodou podle návodu, zakryjte, po 30 minutách slijte a doplňte petrželkou, jarní cibulkou, mátou, okurkami, rajčaty; nebo ořechy, harissou, citronem, bylinkami.
  2. Kuskus připravte podle návodu, načechrejte, omastěte máslem či olivovým olejem. Smíchejte s opraženými mandlemi či pistáciemi, harissou, bylinkami, sušeným ovocem, sušenými rajčaty, citronem, rukolou a fetou.
  3. Uvařenou červenou čočku doplňte bylinkami, jarní/červenou cibulí; či salátem, česnekem a sušenými rajčaty.
  4. Quinou povařte doměkka a pořádně slijte. Jezte ochucenou citronem, chilli a bylinkami a doplněnou cizrnou.

Další recepty na rychlá jídla najdete v časopisu Apetit.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit