Pečené fazole na pivě

Pečené fazole na pivě

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6206 kcal
Bílkoviny 378 g
Cukr 1043 g
Tuky 51 g
Vláknina 248 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři...

Suroviny

200 g
sušená slanina na nudličky
olivový olej 2 PL
cibule 4 ks
nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
fazole bílé 4 konzervy
400 g plechovka, menší, scezené a propláchnuté
pivo tmavé 375 ml
např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce
jablečný ocet 3 PL
melasa 1.5 PL
rajčatový protlak 4 PL
hustý
hořčice dijonská 2 PL
chilli sušené 1.5 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
mletý
chleba
k podávání

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu nebo v pánvi s ohnivzdornou rukojetí opékejte na středním plameni slaninu. Vyjměte děrovanou sběračkou a dejte okapat na papírové utěrky. Do nádoby přidejte olej, cibuli a opékejte za stálého míchání 8 minut dorůžova. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přidejte fazole, pivo, ocet, melasu, protlak, hořčici, chilli, sůl a pepř, promíchejte, vmíchejte slaninu a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte do zhoustnutí zhruba 30–40 minut. Podávejte s chlebem.
 

Párujte s pivem…

KOUŘOVÝ HARRACH
Speciál z pivovaru Harrach krásně voní kouřem a jeho výrazná chuťová stopa si poradí třeba i s pálivějším jídlem, jako jsou právě ostré fazole se slaninou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit