Pečené fazole na pivě

Pečené fazole na pivě

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6206 kcal
Bílkoviny 378 g
Sacharidy 1043 g
Tuky 51 g
Vláknina 248 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři...

Suroviny

200 g
sušená slanina na nudličky
olivový olej 2 PL
cibule 4 ks
nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
fazole bílé 4 konzervy
400 g plechovka, menší, scezené a propláchnuté
pivo tmavé 375 ml
např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce
jablečný ocet 3 PL
melasa 1.5 PL
rajčatový protlak 4 PL
hustý
hořčice dijonská 2 PL
chilli sušené 1.5 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
mletý
chleba
k podávání

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu nebo v pánvi s ohnivzdornou rukojetí opékejte na středním plameni slaninu. Vyjměte děrovanou sběračkou a dejte okapat na papírové utěrky. Do nádoby přidejte olej, cibuli a opékejte za stálého míchání 8 minut dorůžova. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přidejte fazole, pivo, ocet, melasu, protlak, hořčici, chilli, sůl a pepř, promíchejte, vmíchejte slaninu a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte do zhoustnutí zhruba 30–40 minut. Podávejte s chlebem.
 

Párujte s pivem…

KOUŘOVÝ HARRACH
Speciál z pivovaru Harrach krásně voní kouřem a jeho výrazná chuťová stopa si poradí třeba i s pálivějším jídlem, jako jsou právě ostré fazole se slaninou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit