Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené fazole na pivě

Pečené fazole na pivě

4.7/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6206 kcal
Bílkoviny 378 g
Sacharidy 1043 g
Tuky 51 g
Vláknina 248 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři...

Suroviny

200 g
sušená slanina na nudličky
olivový olej 2 PL
nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
fazole bílé 4 konzervy
400 g plechovka, menší, scezené a propláchnuté
např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce
jablečný ocet 3 PL
melasa 1,5 PL
hořčice dijonská 2 PL
chilli sušené 1,5 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
mletý
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu nebo v pánvi s ohnivzdornou rukojetí opékejte na středním plameni slaninu. Vyjměte děrovanou sběračkou a dejte okapat na papírové utěrky. Do nádoby přidejte olej, cibuli a opékejte za stálého míchání 8 minut dorůžova. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přidejte fazole, pivo, ocet, melasu, protlak, hořčici, chilli, sůl a pepř, promíchejte, vmíchejte slaninu a přiveďte k varu. Přendejte do trouby a pečte do zhoustnutí zhruba 30-40 minut. Podávejte s chlebem.

Párujte s pivem…

KOUŘOVÝ HARRACH
Speciál z pivovaru Harrach krásně voní kouřem a jeho výrazná chuťová stopa si poradí třeba i s pálivějším jídlem, jako jsou právě ostré fazole se slaninou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín