Je známo, že mrkev je bohatým zdrojem beta-karotenu, ale už méně se
ví, že je zdravější vařená než syrová. Syrová mrkev má totiž tuhé
buněčné stěny, ze kterých organismus dokáže přeměnit na vitamin A jen
25 procent beta-karotenu. Při...
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...
V kuchyni trávíme nemalou část dne, vaříme v ní, setkáváme se s rodinou či přáteli a je také prostorem pro naše koníčky. ‚Plus jedničku‘ bereme jako samozřejmost, přitom nemusíme v historii zajít daleko, abychom zjistili, že kuchyňská linka...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...