Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší ovoce a zelenina na gril

Nejlepší ovoce a zelenina na gril
sdílet:

Přemýšlíte, jak si ozvláštnit letošní grilovačku? Nejen vegetariáni mohou být překvapeni, co všechno se dá ze zeleniny a sýrů na grilu vymyslet.

 

Jestliže grilujete jen ovoce a zeleninu, stačí jen rozpálit gril. Vedle zeleninových kombinací, můžete grilovat i většinu  sýrů. Skvělý je třeba halloumi, provolone, camembert nebo balkánský sýr. Pokud máte obavu, že se sýry roztečou, připravte je v alobalu.

5 top vegetariánských kousků na gril

Ananas

Oblíbené ovoce, které grilované chutná naprosto dokonale. Jak samotné, tak posypané cukrem a skořicí. Podávejte ho jako dezert se zmrzlinou, nebo si ho vychutnejte k seitanu či sóje.

Portobello

Jednoduše potřete houby olivovým olejem a grilujte. Můžete jimi naplnit housky místo masovým hamburgerů. Když odstraníte nohu houby, můžete naplnit klobouk ořechy, bylinkami, sýrem a zeleninovou směsí.

Batáty

Můžete péct plátky batátů jako chipsy v troubě či na grilu, zabalit je do alobalu, potřít různými omáčkami, ozdobit bylinkami. Chutnají znaměnitě v jakékoli podobě.

Chřest

  • Ideální pro první grilování, kdy je ještě k sehnání čerstvý.
  • Vyberte si, který máte raději, a nezapomeňte odstranit dřevnaté konce.
  • Abyste zabránili propadnutí do žhavého uhlí, napíchněte chřest na špíz.

Meloun

Cantaloupe je skvělý jako předkrm v kombinaci s mozzarellou, rajčaty, mátou a bazalkou. Variace na caprese je také výborná s klasickým melounem, fetou, oreganem a rukolou.

Brokolice, barevné baby cukety, žampiony, lilek, papriky a další oblíbenci grilu se dají také přidat do kuskusu, quinoy, salátů nebo do sendvičů.

Související recepty

Související články

Autor: Eva Dvořáková

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...