Přemýšlíte, jak si ozvláštnit letošní grilovačku? Nejen vegetariáni mohou být překvapeni, co všechno se dá ze zeleniny a sýrů na grilu vymyslet.
Jestliže grilujete jen ovoce a zeleninu, stačí jen rozpálit gril. Vedle zeleninových kombinací, můžete grilovat i většinu sýrů. Skvělý je třeba halloumi, provolone, camembert nebo balkánský sýr. Pokud máte obavu, že se sýry roztečou, připravte je v alobalu.
5 top vegetariánských kousků na gril
Ananas
Oblíbené ovoce, které grilované chutná naprosto dokonale. Jak samotné, tak posypané cukrem a skořicí. Podávejte ho jako dezert se zmrzlinou, nebo si ho vychutnejte k seitanu či sóje.
Portobello
Jednoduše potřete houby olivovým olejem a grilujte. Můžete jimi naplnit housky místo masovým hamburgerů. Když odstraníte nohu houby, můžete naplnit klobouk ořechy, bylinkami, sýrem a zeleninovou směsí.
Batáty
Můžete péct plátky batátů jako chipsy v troubě či na grilu, zabalit je do alobalu, potřít různými omáčkami, ozdobit bylinkami. Chutnají znaměnitě v jakékoli podobě.
Chřest
- Ideální pro první grilování, kdy je ještě k sehnání čerstvý.
- Vyberte si, který máte raději, a nezapomeňte odstranit dřevnaté konce.
- Abyste zabránili propadnutí do žhavého uhlí, napíchněte chřest na špíz.
Meloun
Cantaloupe je skvělý jako předkrm v kombinaci s mozzarellou, rajčaty, mátou a bazalkou. Variace na caprese je také výborná s klasickým melounem, fetou, oreganem a rukolou.
Brokolice, barevné baby cukety, žampiony, lilek, papriky a další oblíbenci grilu se dají také přidat do kuskusu, quinoy, salátů nebo do sendvičů.