Portobello plněné zeleninou a sýrem

Portobello plněné zeleninou a sýrem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Portobello plněné zeleninou a sýrem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 595 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 16 g
Tuky 46 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když hledáte tu správnou alternativu k masové večeři a nic vás nenapadá, odpověď najdete u grilu Tefal OptiGrill+ XL. Připravíte v něm totiž snadno třeba i plněné portobello, které si bude chtít přidat i táta.

Suroviny

4 ks
žampion hnědy, portobello
cuketa 200 g
50 g
cíbule
paprika červená 1 ks
česnek 3 stroužek
mozzarella 100 g
bazalka 8 lístek
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Žampiony pokapeme olejem a vložíme do Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program Zelenina. Necháme dvě minuty grilovat a vyjmeme.

2

Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Bazalku nasekáme na nudličky. Na oleji v pánvi orestujeme dosklovata česnek a cibuli, přidáme papriku a cuketu. Orestujeme dozlatava. Osolíme a opepříme. Necháme zchladnout a přidáme natrhanou mozzarellu a sekanou bazalku. Promícháme.

3

Připravenou směsí naplníme portobella a vložíme do Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program Steak. Grilujeme do fáze Medium.

kontaktní gril

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit