Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohlreich bude mít nový podnik. Tentokrát nepůjde o restauraci

Pohlreich
ZDROJ: Se souhlasem Zdeňka Pohlreicha, Archiv TV Nova
sdílet:

Zdeňek Pohlreich po právu patří k ikonám české gastronomie. Vede tři restaurace, píše a vydává kuchařky, produkuje televizní pořady a v současné době ho můžeme vidět v novém pořadu, v němž hledá nejlepší restauraci v Česku. V podcastu Čestmíra Strakatého navíc prozradil, že chystá nový podnik – cukrárnu Dolce by Imperial. 

Pořad, který se vysílá od začátku března na Primě, není tentorkát o hledání chyb, jako tomu bylo v pořadu Ano, šéfe!. V každém díle Pohlreichova souboje restaurací se utkají dva podniky, které mají podobný koncept – vaří českou kuchyň, asijskou, italskou... Vyhraje ten, kdo si nejlépe poradí se splněním úkolů. 

Čtvrý podnik měl otevřít už letos

Zdeněk Pohlreich stíhal ještě při natáčení soutěže plánovat nový byznys – otevření svého čtvrtého podniku Dolce by Imperiál. K podniků Divinis, Café Imperial a Next Door by Imperial tak přibude cukrárna, která se bude nacházet u Masarykova nádraží v Praze. Otevřená měla být už letos, ale kvůli zvýšeným cenám stavebních prací a materiálu se slavnostní otevření přesune až na příští rok.  

Je to ve fázi, kterou miluji. Prodělávají se peníze, ale výrobky z toho každý den vycházejí lepší a lepší. Učíme se, máme hromadu technologií, s kterými jsme nikdy nepracovali. Už umíme chleba, sladké a teď k tomu musíme udělat ještě funkční obchodní model. Je to neskutečně zábavná věc a pro mě nikdy nepřestane být fascinující, co všechno se dá vymyslet z trošky mouky, vody a pár nenápadných přísad,“ říká český šéfkuchař v podcastu Čestmíra Strakatého. 

Zdroj: podcast Čestmíra Strakatého, Czech Crunch

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...