Tropický tapiokový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 170 g
Tuky 38 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koho z nás občas nepřepadne neodolatelná touha po něčem sladkém? Máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně.

Suroviny

mango 1 ks
zralé
limetová kůra
strouhaná (nemusí být)
kokosová voda
či mléko, na zředění
kokosové lupínky
a/nebo bylinky na ozdobení (nemusí být)
Na pudink
tapiokové perly 50 g
drobné
kokosové mléko 620 ml
vanilkový lusk 1 ks
dřeň vyškrábnutá, a nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
sůl 0.25 ČL
či o špetku víc mořské
žloutek 1 ks
nemusí být
sladidlo 2 ČL
viz Něco navíc
mučenka 2 ks
dužina se semínky

1 Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo. Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.

2 Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).

3 Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.

NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit