Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tropický tapiokový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 11
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 170 g
Tuky 38 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tapiokový pudink se připravuje z tapiokových perel a je skvělou alternativou toho klasického. Je bez lepku a tu zásadní chuť mu dodá přísada, kterou si zvlolíte. U nás to jednoznačně vyhrála kombinace mučenky a manga. Pokud vás také občas přepadne neodolatelná touha po něčem sladkém, máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně. Recept na tapiokový pudink s kokosovým mlékem vám rozšíří obzory.

Suroviny

mango 1 ks
zralé
strouhaná (nemusí být)
kokosová voda
či mléko, na zředění
kokos plátky
a/nebo bylinky na ozdobení (nemusí být)
Na pudink
tapiokové perly 50 g
drobné
dřeň vyškrábnutá, a nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
sůl ¼ ČL
či o špetku víc mořské
nemusí být
sladidlo 2 ČL
viz Něco navíc
dužina se semínky

Postup

1

Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo.

2

Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.

3

Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).

4

Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.

NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín