Tropický tapiokový pudink

Tropický tapiokový pudink

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 736 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 77 g
Tuky 31 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koho z nás občas nepřepadne neodolatelná touha po něčem sladkém? Máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně.

Suroviny

mango 1 ks
zralé
limetková kůra strouhaná (nemusí být)
kokosová voda lze nahradit mlékem, na zředění
kokosové hobliny a/nebo bylinky na ozdobení (nemusí být)
Na pudink
50 g
tapiokové perly drobné
kokosové mléko 620 ml
vanilkový lusk
dřeň
vanilkový extrakt 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
či o špetku víc mořské
žloutek 1 ks
nemusí být
sladidlo 2 ČL
(viz Něco navíc)
mučenka 1 ks
dužina se semínky

1 Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo. Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.

2 Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).

3 Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.

NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit