Tropický tapiokový pudink

Tropický tapiokový pudink

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 736 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 77 g
Tuky 31 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Koho z nás občas nepřepadne neodolatelná touha po něčem sladkém? Máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně.

Suroviny

mango 1 ks
zralé
limetková kůra strouhaná (nemusí být)
kokosová voda lze nahradit mlékem, na zředění
kokosové hobliny a/nebo bylinky na ozdobení (nemusí být)
Na pudink
50 g
tapiokové perly drobné
kokosové mléko 620 ml
vanilkový lusk
dřeň
vanilkový extrakt 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
či o špetku víc mořské
žloutek 1 ks
nemusí být
sladidlo 2 ČL
(viz Něco navíc)
mučenka 1 ks
dužina se semínky

1 Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo. Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.

2 Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).

3 Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.

NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit