Tapiokový pudink se připravuje z tapiokových perel a je skvělou alternativou toho klasického. Je bez lepku a tu zásadní chuť mu dodá přísada, kterou si zvlolíte. U nás to jednoznačně vyhrála kombinace mučenky a manga. Pokud vás také občas přepadne neodolatelná touha po něčem sladkém, máme však dobrou zprávu – i mlsat se dá tak, aby se svědomí ozývalo co nejméně. Recept na tapiokový pudink s kokosovým mlékem vám rozšíří obzory.
Suroviny
Postup
Na pudink smíchejte v rendlíku tapiokové perly, kokosové mléko, vanilku (lusk i dřeň), sůl a žloutek (nejste-li vegani) i zvolené sladidlo.
Na mírném ohni přiveďte k mírnému varu a vařte tak, že směs sotva bublá, za častého míchání, až tapioka zprůsvitní a změkne; trvá to asi 20 minut. Nechte trochu zchladnout.
Mezitím rozmixujte oloupané a vypeckované mango, popřípadě i s troškou (do 1/2 lžičky) strouhané limetové kůry. Můžete naředit trochou kokosové vody či kokosového mléka (ale nepřežeňte to, směs by neměla být vodovitá).
Tapiokový pudink smíchejte s mučenkovou dužinou a dejte ho do skleniček. Navrch rozdělte mangové pyré a dejte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc, aby ztuhl. Před podáváním můžete ozdobit kokosovými hoblinami a/nebo bylinkami, jako je máta, meduňka či bazalka.
NĚCO NAVÍC
Pudink není třeba sladit, ale když už se bez sladké chuti neobejdete, sáhněte po medu, agávovém či datlovém sirupu, kokosovém cukru nebo stévii.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
- Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek: 29 receptů, kterými oslníte návštěvu(29 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- Delikátní dezerty bez lepku: Jak dosáhnout dokonalé chuti a konzistence?(34 receptů )