0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Samokypřící mouka

mouka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud vaříte podle anglických receptů, pravděpodobně oceníte tip, jak dosáhnou tzv self-rising neboli samokypřící mouku. 
 

 

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Z Austrálie jsem si dovezla kuchařky, ve kterých se používá samokypřící mouka. Jaký mám používat přepočet naší mouky plus kypícího prášku, aby se recept povedl?

Po spoustě pokusů a zkušebních pečení jsme se nakonec dopočítali k poměru 2 lžičky kypřicího prášku na 250 g hladké mouky. Samokypřicí mouka obsahuje kypřidla více (cca 3 lžičky na uváděné množství), ale to proto, že v USA apod. ho používají ve velkém, aby jim těsto více vyběhlo..
 

 

Související články

Zeptejte se redakce: All purpose flour
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: All purpose flour

I vy se z času na čas necháte zlákat anglickými recepty? Inspirace nikdy není dost, ale zorientovat se ve všech surovinách není vždy zcela jednoduché. ...
Proč prosévat mouku
  • Tipy a triky

Proč prosévat mouku

U receptů se nad informací o prosetí ani nepozastavíme, ale víme, proč síto na mouku vůbec potřebujeme?   ...
Jak péct s celozrnnou moukou
  • Tipy a triky

Jak péct s celozrnnou moukou

Tak jako existují různé druhy obilovin, existují i různé druhy mouky. Pro začátek doporučujeme vyzkoušet špaldovou, která má příjemnou, lehce o...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit