Zeptejte se redakce: Samokypřící mouka

mouka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud vaříte podle anglických receptů, pravděpodobně oceníte tip, jak dosáhnou tzv self-rising neboli samokypřící mouku. 
 

 

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Z Austrálie jsem si dovezla kuchařky, ve kterých se používá samokypřící mouka. Jaký mám používat přepočet naší mouky plus kypícího prášku, aby se recept povedl?

Po spoustě pokusů a zkušebních pečení jsme se nakonec dopočítali k poměru 2 lžičky kypřicího prášku na 250 g hladké mouky. Samokypřicí mouka obsahuje kypřidla více (cca 3 lžičky na uváděné množství), ale to proto, že v USA apod. ho používají ve velkém, aby jim těsto více vyběhlo..
 

 

Související články

Otázka a odpověď: pšeničná mouka a její použití
  • Tipy a triky

Otázka a odpověď: pšeničná mouka a její použití

Podle pekařského technologa Martina Hanuse obecně platí toto: hladká mouka je vhodná na veškeré kynuté pečené těsto, ale i na trvanlivé pečivo (linecké, jemné vánoční cukroví), protože se při zpracovávání a po upečení nedrobí. Pro velmi...
Zeptejte se redakce: All purpose flour
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: All purpose flour

I vy se z času na čas necháte zlákat anglickými recepty? Inspirace nikdy není dost, ale zorientovat se ve všech surovinách není vždy zcela jednoduché. ...
Proč prosévat mouku
  • Tipy a triky

Proč prosévat mouku

U přípravy většiny moučníků se používá mouka (pšeničná, žitná, celozrnná, špaldová) a leckdy se v závorce uvádí, že se musí prosít. Rovnou zapomeňte, že byste například u muffinů nebo bábovky naházeli všechny suroviny do mixéru a...
Jak péct s celozrnnou moukou
  • Tipy a triky

Jak péct s celozrnnou moukou

Tak jako existují různé druhy obilovin, existují i různé druhy mouky. Pro začátek doporučujeme vyzkoušet špaldovou, která má příjemnou, lehce o...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit