0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 89
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6115 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 868 g
Tuky 215 g
Vláknina 132 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá buchta s jablky vám bude chutnat i bez omáčky, ale věřte, že s ní je mnohem, mnohem lepší.

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
kypřicí prášek do perníku 1 bal
skořice 0.5 ČL
mletá
kakao holandského typu 1 PL
slunečnicový olej 0.5 hrnku
jablko 4 hrnky
oloupaná, na kostičky asi 1-1,5 cm
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
sušené švestky 1 hrst
opláchnuté, pokrájené
Na omáčku
švestková povidla 2 PL
vrchovaté
víno červené 200 ml
suché
rum 1 PL
med 1 PL
hřebíček 3 ks
skořice
kousek celé
citronová kůra
proužek z biocitronu, jen žlutá část
citronová štáva
na dochucení
krupicový cukr
na dochucení

1 Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku s kypřicím práškem, skořici, kakao, olej a promíchejte; pak zapracujte jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, stáhněte s papírem z plechu – buchta musí zůstat vláčná.

2 Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit