Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 112
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6115 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 868 g
Tuky 215 g
Vláknina 132 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá buchta s jablky vám bude chutnat i bez omáčky, ale věřte, že s ní je mnohem, mnohem lepší.

Suroviny

vejce 4 ks
kypřicí prášek do perníku 1 bal
skořice ½ ČL
mletá
slunečnicový olej ½ hrnku
jablko 4 hrnky
oloupaná, na kostičky asi 1-1,5 cm
nasekané
sušené švestky 1 hrst
opláchnuté, pokrájené
Na omáčku
švestková povidla 2 PL
vrchovaté
suché
rum 1 PL
med 1 PL
kousek celé
proužek z biocitronu, jen žlutá část
na dochucení
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku s kypřicím práškem, skořici, kakao, olej a promíchejte; pak zapracujte jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, stáhněte s papírem z plechu – buchta musí zůstat vláčná.

2

Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín