Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 112
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6115 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 868 g
Tuky 215 g
Vláknina 132 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá buchta s jablky vám bude chutnat i bez omáčky, ale věřte, že s ní je mnohem, mnohem lepší.

Suroviny

vejce 4 ks
kypřicí prášek do perníku 1 bal
skořice ½ ČL
mletá
slunečnicový olej ½ hrnku
jablko 4 hrnky
oloupaná, na kostičky asi 1-1,5 cm
nasekané
sušené švestky 1 hrst
opláchnuté, pokrájené
Na omáčku
švestková povidla 2 PL
vrchovaté
suché
rum 1 PL
med 1 PL
kousek celé
proužek z biocitronu, jen žlutá část
na dochucení
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku s kypřicím práškem, skořici, kakao, olej a promíchejte; pak zapracujte jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, stáhněte s papírem z plechu – buchta musí zůstat vláčná.

2

Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč