Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Co s levandulí v kuchyni

levandule napoj
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Aromatická levandule je mimořádně oblíbenou bylinkou v kosmetice i péči o domácnost. Asi nemusíme připomínat, že velice účinně bojuje proti nepříjemným molům. Ale věděli jste, že se dá velice dobře použít i při vaření? 

 

Dobrý den, zajímaly by mě recepty na přípravu levandulového želé anebo jak využít tuto bylinku v kuchyni. Děkuji

Na přípravu levandulového želé budete potřebovat 3 a půl hrnku vody, půl hrnku sušených levandulových květů, šťávu z 1 citrónu, 50 g pektinu a 4 hrnky cukru. 

Přiveďte v pánvi vodu k varu, vsypte květy, stáhněte z ohně a nechte 20 minut marinovat. Poté přeceďte tekutinu do hrnce, přidejte citronovou šťávu a pektin, míchejte, než se pektin rozpustí. Znovu přiveďte k varu, vsypte cukr, vařte na plný výkon 2–4 minuty (podle toho, jak husté želé chcete mít). 

Pak vlijte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a nechte vychladnout vzhůru nohama. Použití je všestranné: na sladké např. na zmrzliny, do koláčů, na pudinky. Na slané je skvělé ke zrajícím sýrům a jako omáčka k masům - např. k jehněčímu apod.
 

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč