0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí levandulová sodovka

Domácí levandulová sodovka

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sodovka, kterou musíte mít po ruce, až se vydáte na piknik, anebo až budete jen tak relaxovat na zahradě. Je krásně osvěžující a navozuje libé pocity... 

 

Suroviny

levandule 10 g
sušená, lze nahradit 7 ksčerstvých květenství
120 ml
tekutý med
sodovka
na dokončení
led
na dokončení
na dokončení

Postup

1

Asi 250 ml vroucí vody zalijte levanduli a nechte 20–30 minut louhovat. Pak vmíchejte med a nechte ho důkladně rozpustit. Pokud používáte sušenou levanduli, sceďte, pokud čerstvou a sirup spotřebujete tentýž den, můžete ji nechat ve sklenici.

2

Vzniklý sirup nařeďte sodovkou v poměru 1 : 5, přidejte led a plátky citronu. 

NĚCO NAVÍC

  • Sladkost sirupu jednoduše upravte přidáním nebo naopak ubráním medu. 
  • Recept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč