Zeptejte se redakce: Mascarpone

tiramisu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Krémové mascarpone naleznete v mnohých dezertech. Nejsme právě zastánci náhražek, ale když mascarpone neseženete, lze si z času na čas vypomoci i náhradou. 

Chtěla jsem se zeptat, čím nahrazujete mascarpone při pečení? V Tiramisu ho běžně nahrazuji pomazánkovým máslem nebo lučinou, ale to se nepeče. Péct s lučinou jsem ještě nezkoušela a tak řeším dilema, co použít na pečení místo mascarpone... Láká mě Koláč s malinami a bílou čokoládou... Děkuji všem za radu :)

Pokud nemám mascarpone dá se použít italský syr Ricotta. Pokud není ani ten - nahrazuji ho tvarohem. je ale pravda, ze mascarpone je z nich všech nejhladší a nejvíc smetanový. :-)
 

Související články

Krémový pozdrav z Itálie jménem mascarpone
  • Novinky a zajímavosti

Krémový pozdrav z Itálie jménem mascarpone

Italové ví, jak si dopřávatMascarpone, nebesky krémový italský sýr, se připravuje ze smetany působením kyselin. Jeho domovem je sever Itálie, konkrétně Lombardie, kde se vyráběl již v 16. století. Nejprve vznikal jako...
Jak na to: domácí ricotta
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí ricotta

Ricotta se konzistencí podobá tvarohu, na rozdíl od něj však není nakyslá, ale naopak chuťově velmi jemná, mírně sladká. Skvěle se proto hodí do dezertů a pohárů. V sicilské kuchyni se s ní plní sladké cannoli, drobné smažené trubičky....
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit