0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4752 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 390 g
Tuky 294 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se necítíte na vytváření žloutkového krému a chcete si práci trochu usnadnit, máme řešení! Snadné a rychlé řešení představuje malý trik v podobě vanilkového pudinku. 

Suroviny

káva 300 ml
silná
amaretto 170 ml
nebo tučný tvaroh
mléko 750 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
piškoty 250 g
cukrářské
tmavá čokoláda 100 g
nastrouhaná + na ozdobu
pražené

Postup

1

DEN PŘEDEM
Svařte všechno mléko s pudinkovým práškem na krém. Smíchejte kávu a likér. V míse prošlehejte mascarpone a vychladlý vanilkový krém.

2

Třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.

3

PŘED PODÁVÁNÍM
Ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi – a neste na stůl.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

S Apetitem jsem podnikla svůj první a druhý pokus o tuhle italskou dobrůtku. Nakoupila jsem amaretto, mascarpone...a když jsem viděla výsledek, zděsila jsem se! Tiramisu bylo strašně rozmočené, dole se mi vytvořilo úplné jezírko z kávy a druhý den bylo prakticky nepoživatelné. Příště jsem zkoušela recept z www.labužník.cz- mnohem méně kávy a amaretta a místo pudinkového krému krém ze žloutků a všechno bylo přesně tak, jak má být.

Anonym

pri tiramisu velmi zalezi na piskotach, ktore sa pouziju. nase nie su velmi vhodne, nevedia v sebe udrzat tekutinu. Najlepsie je pouzit talianske - Savoiardi, ktore su na to ako stvorene a podla original receptu tam patria, stoji to za to.

Anonym

Tedy...uprimne receno, oznacovat za tiramisu neco, co z Italie videlo stezi tak akorat mascarpone, nerkuli pokud je to z pomazankoveho masla...FUJ.Na PRAVE tiramisu potrebujete cca 3-4 vejce na dve mascarpone(dovazi myslim Italat), silnou kavu, amaretto, cukrarske piskoty a strouhanou horkou cokoladu.Ze zloutku uslehejte penu, pridejte cukr-dle odhadu, ale melo by to byt hodne sladke, pak uz se cukr nepridava,primichejte mascarpone a vyslehejte do hladka.Z bilku uslehejte pevny snih, opatrne smichejte se zlutkovou hmotou.Mezitim na dno sklenene nadoby nakladete piskoty, namocte kavou smichanou s amaretem, zalijte casti hmoty, zasypte cokoladou a opet piskoty s kavou a amaretem, zase vrstvu kremu, navrch posypat tlustou vrstvou strouhane cokolady, dat do lednice a za par hodin mate PRAVE tiramisu, ne zadne nahrazky z tvarohu a pudingu..

Anonym

Milá Lucie, konečně rozumné slovo: pod tohle se ráda podepíšu, také mne děsí všechny "levnější" varianty, specielně s pomazánkovým máslem. Čekám, kdy někdo přijde s variantou vrznout tam třeba trochu kysaného zelí nebo syrečky (Pejsek s kočičkou pekli dort?), když už se to tak počešťuje. Proti fantazii nic nemám, ale nazývat to stále TIRAMISU, se mi zdá jako nebetyčná drzost...

Anonym

2 x suhlas. Ani spaghetti bolognese nerobime zo sirokych nudli, rajcinoveho pretlaku a masovej konzervy. Tak nehovorme, ze pudingovo - tvarohovy nepeceny dezer, nech uz je sebelepsi, je tiramisu. Prosim!

Anonym

Mohu jen souhlasit, do tiramisu nepatri nic jineho, nez pise Lucie. Mam recept od zname z Italie a je to mnamka. Vse ostatni je kompromis.

Anonym

spousta lidí, včetně mě, se bojí syrových vajec. U nás v rodině i v okolí už byla několikrát salmoška, a to i bez nich, tak proč to pokoušet. Proto možná ty náhražky.

Anonym

nemusíš se bát, žloutky se s cukrem šlehají nad párou 20 minut. Tudíž se tepelně upraví, ale fakt se to musí poctivě celou dobu šlehat

Anonym

taky by ses bála, kdybys ty nebo tvoje dítě salmonelu měla, a co ten sníh z bílků

Anonym

Hned to jdu vyzkoušet, bohužel nemám pravé it. piškoty, ale naše cukrářské-uvidíme. Jsem podobného názoru, Tiramisu je tiramisu, ostatní jsou jen nepečené dorty (klidně mohou být výborné). Škodovce taky neříkáme malý volkswagen:-) originál je přece vždy jen jeden!!!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...